"Amaç bizi Türkiye'den ayırmak"

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''Görüşmelerin bütün maksadı bizi Türkiye'den ayırmaktır, askerden kurtulmak, garanti anlaşmasından kurtulmaktır, başka bir hedef yoktur. Onun için aklımızı başımıza alalım'' dedi.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 20:37
Abone Ol google-news

Malpas Otelindeki iftar yemeğine katılan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Zeyinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AKP eski İstanbul milletvekilleri Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Hüseyin Kansu ile milletvekilleri, belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmaya, ''Bu akşam burada barış meleği (Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris) Hristofyas'ı muazzam kızdırdık'' sözleriyle başlayan Denktaş, ''Ne demişti, 'Şu Türkiye'den vazgeçin, Türkiye artık Talat'ın boğazını sıkmaktan vazgeçsin, biz Kıbrıslılar olarak bal gibi yaşarız' demişti. Biz de ne diyorduk, 'Et ve tırnağız, ayrılmayız. İşte bu akşam burada kendisine (Hristofyas'a) et ve tırnak olduğumuzu gösterdik.'' ifadesini kullandı.
 

Türkiye'den gelen heyete teşekkür ederek, ''Bu birlik gösterisine muhtacız'' diyen Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Rum'a karşı bunu göstermek gerekmektedir. İçimizde, 'Türkiye'siz de barış yapılır' diye düşünenler var, düşünmeyenler de düşünsün diye para verenler var, para alanlar var, faaliyet var, misyonerlik var. Onlar da görsünler ki, Kıbrıs Türkü her alanda, eğer Anavatandaki karşıtlarıyla birleşebilirse yücelecektir, güçlenecektir. Onlardan ayrıldığı sürece küçülecektir ve ezilme tehlikesiyle karşı karşıyadır.''

Denktaş, devam eden görüşmelerle ilgili olarak da şunları ifade etti: ''Görüşmelerin bütün maksadı bizi Türkiye'den ayırmaktır, askerden kurtulmak, garanti anlaşmasından kurtulmaktır, başka bir hedef yoktur. Onun için aklımızı başımıza alalım ve birlik ve beraberliğin kıymetini, Türkiye'siz yaşanamayacağını, hiç olmazsa bağımsız ve müstakil olamayacağımızı, hür olamayacağımızı bilelim ve gençlerimize de anlatalım.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler