"Hukuk devletine vurulmuş darbedir"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kapatılan DTP'nin bazı milletvekillerinin 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ifade vermelerine ilişkin kararıyla ilgili Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Anayasa Komisyonu'ndan görüş sormasına ve Anayasa Komisyonu'nun da görüş oluşturmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 25.12.2009 - 14:43
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı ve Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'yu 'anayasa ve içtüzük ihlali' yapmakla suçlayarak "Meclis Başkanı bir yargı kararıyla ilgili görüş soruyor, anayasa komisyonu da ele alıyor. Bu hukuk devletine vurulmuş bir darbedir" diye konuştu.

Vural, Anayasa Komisyonu'nun MHP'li üyesi Mersin Milletvekili Behiç Çelik'le birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu eleştirdi.

Kapatılan DTP'nin bazı milletvekillerinin ifade vermesiyle ilgili 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Meclis Başkanlığı'na gönderdiği yazının Şahin tarafından görüş için Anayasa Komisyonu'na gönderildiğini belirten Vural "11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yazısı, Meclis Başkanlığı'na bilgi vermek için gönderiliyor. Senden bilgi isteyen yok ki. Başkan alıp bu yazıyı Anayasa Komisyonu Başkanı'na gönderiyor. Anayasa Komisyonu da bir yargı kararını ele alıyor. Bu hukuk devletine vurulmuş bir darbedir. Hukuk devleti kaybedilmiştir, kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırılmıştır" diye konuştu.

"Türkiye'nin nasıl darbeci bir anlayışla yönetildiğini gösteriyor"

Meclis Başkanı ve Anayasa Komisyonu Başkanı'nı 'üzerlerine vazife olmaksızın' yargı kararıyla ilgili görüş oluşturmakla suçlayan Vural "Sana ne, senin işin mi? Yargı bağımsızlığı Anayasa'nın 138'nci maddesinde yazılmış. Bu Türkiye'nin nasıl darbeci bir yönetim zihniyetiyle yönetildiğini gösteren bir anlayış. Yol geçen hanı mı?"diye konuştu.

TBMM Başkanı'nın bir yargı kararını gösterip komisyondan yorum yapmasını istemesinin kuvvetler ayrılığına vurulmuş bir darbe olduğunu da söyleyen Vural, "Türkiye'yi zıvanadan çıkarttılar" dedi. Anayasa Komisyonu'nun MHP'li üyelerinin bu duruma itirazlarını yaptıklarını söyleyen Vural, itirazlara rağmen komisyon Başkanı Kuzu'nun konuyu gündeme aldığını söyledi. Vural "Sen mahkeme kararını nasıl değerlendirebilirsin. Böyle bir hukuk garabeti olamaz. Niye kıvırıyorsunuz, söz vermediniz mi? Başbakan elimizden geleni yapacağız demedi mi?" şeklinde konuştu.

Bu durumun bütün mahkemelerin baskı altında olduğunu gösterdiğini kaydeden Vural, Anayasa Komisyonu Başkanı'nın, gönderdiği yazıyı Şahin'e yeniden iade etmesi gerektiğini belirtti. Vural "Meclis Başkanı ve Anayasa Komisyonu Başkanı görevinin gereğini yapmalı, burası Çadır devleti değil. Kendinize gelin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler