Eruygur'un durumu ciddiyetini koruyor

Cezaevinde merdivenden düşüp beyin kanaması geçiren Orgeneral Şener Eruygur'un tomografisi çekildi. Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur'un öğleden sonra çekilen tomografisinin uzman ekip tarafından incelenmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, ''Ciddi beyin kanaması ve boyun birinci omur kemiği kırığı olan Eruygur'un tedavisi ve hayati tehlikesi hala devam etmektedir'' dedi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 07:09
Abone Ol google-news

Son edinilen bilgiye göre, Orgeneral Şener Eruygur tomografisi çekilmek üzere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin birinci katındaki yoğun bakım ünitesinden jandarma ekipleri ve hasta bakıcıların kontrolünde sedyeyle tomografi ünitesine getirildi. Jandarma ekipleri bu sırada çevrede güvenlik önlemi aldı.

Eruygur’un sedyesinin kenarlarına paravan yerleştirildi. Yaklaşık 20 dakika süren tomografi çekiminin ardından Eruygur, aynı şekilde yoğun bakım ünitesine götürüldü. Tomografi çekimi sırasında hastanenin acil servisi giriş çıkışlara kapatıldı.

Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur'un öğleden sonra çekilen tomografisinin uzman ekip tarafından incelenmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, ''Yoğun Bakım Servisi'nde ciddi beyin kanaması ve boyun birinci omur kemiği kırığı nedeniyle yatmakta olan Eruygur'un tedavisi ve hayati tehlikesi devam etmektedir'' dedi.

Bu arada, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile hastaneye gelen ADD Genel Başkan Yardımcısı ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Eruygur'un Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde bulunan ailesiyle görüştü.

Yurtkuran, görüşmenin ardından hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Şener Eruygur ile yoğun bakımda olduğu için görüşme olanaklarının bulunmadığını, ancak doktorlarıyla görüşüp bilgi aldıklarını bildirdi.

Eruygur'un hayati tehlikesi olduğunu belirten Yurtkuran, ''Olay son derece ciddi, umut ediyoruz ki bir yıl sürecek ciddi bir tedavi ile paşamız sağlığına kavuşur ve ayağa kalkar'' diye konuştu.

Öte yandan, bir grup hukukçu Şener Eruygur'un durumu ile ilgili hastane önünde basın açıklaması yaptıktan sonra ailesiyle görüştü.

ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu da ADD Kocaeli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Bütün dileğimiz genel başkanımızın sağlığına kavuşması, başımızda olmasıdır'' dedi.

Prof. Dr. Nazım Mutlu, sabah yaptığı açıklamalarında Eruygur'un yoğun bakım ünitesinde uyutulduğunu ve yaşamsal değerlerinin sürekli takip edildiğini söyledi. Mutlu, şunları söyledi:

''Böyle durumlarda ilk üç gün önemlidir. 48 saati geçtik. Şimdi uyandırma denemeleri yapacağız, ancak tam olarak ne zaman uyandıracağımıza henüz karar vermedik. Tansiyon, kan şekeri ve kalp değerleri normal, ancak durumu ciddiyetle devam ediyor. Beyin kanamasının devam edip etmediğini ancak filmle belirleyebiliriz, bunun için hastanın öğleden sonra beyin filmi çekilecek.''

Eruygur'un başka bir hastaneye sevki konusuna da değinen Mutlu, bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, ''Hastanın başka bir hastaneye sevkine gerek yok. Zaten sevki de tehlikeli'' diye konuştu.

Prof. Dr. Mutlu, yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Eruygur'un eşi ve kızının Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'ndeki odasında beklediğini de kaydetti.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Eruygur'un beyin kanaması geçirdiği, birinci boyun kemiğinde 4 parçalı kırık olduğu belirlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler