DSP'den 'sporsorluk' sorusu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, kamu bankalarının 2003-2008 yılları arasında, reklam verdiği ve sponsorluk yaptığı medya kuruluşlarını sordu. Yağız, kamu bankalarıyla ilgili soru önergelerinin, ilgili bankaların yöneticileri tarafından “müşteri sırrı” ve “ticari sır” gibi gerekçelerle yanıtlanmadığını belirtti.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 07:52
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, kamu bankalarıyla ilgili soru önergelerinin, ilgili bankaların yöneticileri tarafından “müşteri sırrı” ve “ticari sır” gibi gerekçelerle yanıtlanmadığını belirtti.

Sözkonusu durumun milletvekillerinden ve dolayısıyla milletten bilgi saklandığı izlenimini doğurduğunu belirtti.

Yağız önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Yine kamu bankaları, 1 Ocak 2003–1 Eylül 2008 arasında bu medya kuruluşlarına ne kadar reklâm bedeli ödemiştir? -Aynı kamu bankalarının yine 1 Ocak 2003–1 Eylül 2008 arasında reklâm verdiği ve sponsorluk yaptığı başka kurum ve kuruluşlar var mıdır? Varsa bunlar hangi kurum ve kuruluşlardır ve bunların sponsorluk bedelleri ne kadardır? -Önceki önergelerimin yanıtlanmamasına gerekçe gösterilen Bankacılık Kanunu’nun, ‘Sırların saklanması’ başlıklı 73. Maddesi’nde, ‘Bu Kanun hükümleri uyarınca Kurumun, yurt dışındaki muadili denetim mercileri ile düzenleyeceği mutabakat zabıtları çerçevesinde vereceği bilgi ve belgeler birinci fıkradaki sır kapsamında değildir’ denilmektedir. Buna göre, yurt dışındaki muadili denetim mercilerine bilgi verilmesi yasak değildir. Hal böyleyken millet adına denetim yapan milletvekiline bilgi verilmesinin yasak kapsamında olmaması gerekir. Bu, yasanın bir çelişkisi midir? Yoksa yasak, keyfi bir yorumdan mı kaynaklanmaktadır. Yasanın getirdiği çelişki ise bunun düzeltilmesi için düzenleme yapılması düşünülmekte midir?”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler