Gümrükler eroin cenneti

Gümrükler Muhafaza ekiplerinin 2008 yılının başından eylül ayının ilk haftasına kadar ele geçirdiği eroin miktarı 2 ton 637 kilograma ulaştı. Uyuşturucuların toplam maddi değeri 115 milyon 887 bin YTL'yi buldu. Ele geçirilen eroinin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerine göre dağılımına göre, ilk sırada Edirne, bu ili Gürbulak ve Hopa takip ediyor.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 08:28
Abone Ol google-news

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç, Afganistan'da üretilen uyuşturucunun  İran üzerinden Türkiye'ye sokulduğunu buradan da Avrupa'ya taşındığını, bunu önlemenin yolunun ise yeni teknik cihazlardan geçtiğini söyledi.

Akkoç, 1,5 milyon YTL'lik bütçe ile özellikle bomba ve narkotik tespit cihazı olan Ionscan ve videoskopları, uyuşturucu kaçakçılığının yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu'daki sınır kapılarına yerleştireceklerini anlattı.

Gürbulak sınır kapısına yerleştirilen teknik cihazlar sayesinde 70 milyon YTL değerinde uyuşturucu ele geçirdiklerini belirten Akkoç, geçen yıl ele geçirilen eroin miktarının gümrük teşkilatında rekor düzeyde olduğunu ifade etti.

Akkoç, ''2007 yılında 2 ton 722 kilograma eroin ele geçirerek şimdiye kadarki en yüksek miktara ulaşmıştık. Bu yılın ilk 8 aylık döneminde ele geçirilen eroin miktarı ise şimdiden 2 ton 637 kilograma ulaştı. Bu yılın sonuna kadar geçen yılki rekoru kıracağımızı düşünüyorum'' dedi.

 

Edirne 1. sırada

Ele geçirilen eroinin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerine göre dağılımına bakıldığında ise ilk sırayı 1 ton 444 kilogram ile Edirne alıyor. Bu ili 710 kilo ile Gürbulak, 236 kilo ile de Hopa takip ediyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler