Tecer Gölü yeniden

Son dönemlerde yaşanan kuraklık nedeniyle, yer altı, yağmur ve kar sularından yeteri kadar beslenemeyen ve tamamen kuruyan Tecer Gölü'nün kurtarılması için çalışmalara başlandı. Kurtarma projesi kapsamında Tecer Dağı'ndan boşa akan kaynak suları borularla bölgeye taşınıyor.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 08:37
Abone Ol google-news

Sıvas'ın Ulaş ilçesinde bir süre önce tamamen kuruyan Tecer Gölü'nün kurtarılması için başlatılan çalışma kapsamında Tecer Dağı'ndan boşa akan kaynak suları borularla göle taşınıyor.

İlçeye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Tecer Dağı'nın dibinde bulunan Tecer Gölü bir süre önce tamamen kurudu. Piknikçilerin uğrak yeri olan ve çeşitli kuş türlerinin barındığı gölün bulunduğu alan kuraklığın ardından beyaz bir örtüye büründü.

Kuraklıkla birlikte kuşların başka yörelere göç ettiği, sessizliğin hakim olduğu gölün bulunduğu bölgeyi kurtarmak için Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ulaş Belediyesi ve İl Özel İdaresi birlikte çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında Tecer Dağı'ndan boşa akan kaynak suları borularla bölgeye taşınmaya başladı. Dağdan gölün bulunduğu alana kadar yaklaşık 4 kilometrelik bölüme toprak altından boru döşendi.

Yer altı, yağmur ve kar suları ile beslenen ancak son dönemlerdeki iklim şartlarından etkilenerek tamamen kuruyan gölün bulunduğu alana toprak altından döşenen borularla Tecer Dağı'ndan boşa akan kaynak suyu taşınmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler