İstanbul'da buzlanmaya dikkat

Soğuk hava tüm ülkeyi etkilemeye devam ediyor... Ankara'da hava ulaşımı sis sebebiyle aksarken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, çiğ ve kırağı nedeniyle yollarda buzlanma ihtimali olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 28.12.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul'u etkisi altına alan yağmur ve fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Saatte hızı yer yer 95 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle 14 ayrı noktada çatı uçması ile televizyon antenleri, iş yerleri tabelalarının devrildiği, olaylara itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği bildirildi.

Kartal-Yalova, Yalova-Kartal deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği hatırlatılan, ancak şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
''Bu gece sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çiğ ve kırağı nedeniyle yollarda buzlanma ihtimali var. İstanbul genelinde kurulu olan yol sensörlerinden gelecek uyarılara göre yollarda tuzlanma ve solüsyon çalışması yapılacak. Sürücülerin öncelikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olmaları, süratlerini azaltmaları gerekmektedir.''

 

İGDAŞ'tan lodos uyarısı

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'den (İGDAŞ), yapılan yazılı açıklamada, meteorolojiden alınan bilgilere göre İstanbul genelinde kuvvetli lodosun etkili olacağı belirtildi.

Doğalgaz kullanıcılarının, lodoslu havalarda bacalı cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, bacaların sızdırmazlığı ve çekişinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bacalı cihaz kullanan yurttaşlar cihazın bulunduğu mekanda yatmamaları ve cihazların bulunduğu mekanda yer alan menfezlerin kapatılmaması konusunda da uyarıldı.
 

İstanbul'da bazı seferler iptal

İDO'dan alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle saat 14.00'da öngörülen Pendik-Yalova deniz otobüsü seferi yapılamadı. Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.

Bu arada, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da saat 13.00'da başlayan kuvvetli sağanak yağışın, yaklaşık 4 saat süreceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, il genelinde kuvvetli lodosla birlikte etkisini sürdürecek yağışın yol açabileceği ani sel, su baskını ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı yurttaşları ve yetkilileri uyardı. Kuvvetli yağış ve lodosun saat 17.00 sıralarında etkisini kaybedeceği belirtildi.

 

Rüzgar bir uçağı sürükledi

Atatürk Havalimanı'nda kuvvetli rüzgar, park halindeki bir uçağı sürükledi. Alınan bilgiye göre, saatteki hızı 60 kilometreden ani olarak 85 kilometreye çıkan lodos fırtınası, havalimanında apronda 26 numaralı park yerinde duran Best Air'a ait MD-82 tipi yolcu uçağının yaklaşık 15 derecelik açıyla yana sürüklenmesine yol açtı.

Olay yerine gelen DHMİ ekipleri, Best Air uçağını takoz ve desteklerle sabitleyerek yanındaki uçaklara zarar vermesini önledi.

 

Bodrum'da feribot seferi iptal

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede rüzgarın hızının saatte 65-70 kilometre ölçüldüğünü, zaman zaman 75-88 kilometreye çıktığını bildirdi.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen fırtına nedeniyle, Bodrum ile Yunanistan'ın İstanköy adası arasındaki feribot seferi iptal edildi. Sahildeki bazı restoranların balkonlarını su bastı. İşletme sahipleri balkonlarındaki suyu tahliye etti.

Yetkililer, akşam saatlerinde kuvvetli yağış beklendiği, fırtınanın da gün boyu etkili olacağı uyarısında bulundu.

 

Marmaris'te dalga boyu 3 metre

Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan ve güney yönünden esen rüzgarın şiddeti saatte 55 kilometreyi buluyor.

Zaman zaman lodosa dönüşen fırtına nedeniyle dalga boyunun yaklaşık 3 metreye ulaştığı Marmaris'te, balıkçılar ile tekne sahiplerine denize açılmamaları konusunda uyarıldı.

Dalgaların sahile vurması nedeniyle özellikle yat limanında bulunan yurttaşlar yürümekte güçlük çekerken, limana bağlı bulunan teknelerin zarar görmemesi için sahiplerinin çaba harcadıkları gözlendi.

Hava sıcaklığının yaklaşık olarak 17 derece ölçüldüğü ilçede, fırtınanın akşam saatlerinde yağmur ile birlikte etkisini sürdüreceği, ilgili kurumlara gerekli uyarıların bir gün öncesinden yapıldığı bildirildi.

 

Hava ulaşımına sis engeli

Ankara-Kars seferini yapan Anadolu Jet uçağı, Kars Havaalanı'ndaki yoğun sis nedeniyle Erzurum Havalimanı'na indi.

Ankara-Kars seferini yapan Anadolu Jet uçağı, Kars Havaalanı'ndaki yoğun sis nedeniyle Erzurum Havalimanı'na yönlendirildi. Saat 17.25'te Erzurum Havalimanı'na inen uçaktaki yolcuların, otobüslerle Kars'a gönderileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler