CHP, kuduz vakalarını meclise taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, son dönemlerde artış gösteren kuduz vakalarını meclise taşıdı. CHP'li Yıldız, İçişleri Bakanı Atalay'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, başıboş hayvanların bir süredir şehir merkezlerinde dolaşmasının, kuduz vakalarının ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 09:11
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, son dönemlerde artış gösteren kuduz vakalarına dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, konuyla ilgili olarak, yerel yönetimlerin çalışmalarının yetersizliği hakkında ne tür önlemler alındığını sordu.

Türkiye’de son zamanlarda, çok sayıda köpek ısırmaları ilgili ölümlü vakalar meydana geldiğini kaydeden Yıldız, “Son olarak 12 Eylül’de, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi Yakuplu beldesinde 6 kişi bir sokak köpeği tarafından ısırılmıştır. Köpeğin kuduz olduğu tespit edilmiş müşahade altına alınan köpek olaydan birkaç gün sonra ölmüş bölge karantinaya alınmıştır” dedi. Yerel yönetimlerin konu ile ilgili üzerine düşeni yerine getiremediğini ifade eden Yıldız, “Çünkü bu gibi operasyonlar bakım ve rutin kontrolleri de beraberinde getirmektedir. Bu yüzden gerekli sağlık koşullarını yerine getirerek, yeterli sayıdaki hayvan bakım evlerini açmakta yerel yönetimler yetersiz kalmaktadır” dedi.

Yıldız, önergesinde Bakan Atalay’a şu soruları yöneltti: “-İstanbul iline bağlı belediye sınırları içerisinde sizce yeteri kadar hayvan bakımevi bulunmakta mıdır? -Başıboş hayvanlarla ilgili belediyeler tarafından yeterli önlemlerin alındığını düşünmekte misiniz? -İstanbul’da kuduz vakalarını en aza indirmek amacıyla, yerel yönetimler ile il tarım ve sağlık müdürlüğünün yürüttükleri ortak çalışmalar var mıdır? -Bakanlığınız tarafından konuyla ilgili olarak, yerel yönetimlerin çalışmalarının yetersiliği hakkında ne gibi önlemler alınmıştır ve bu konunun Bakanlığınızca yeterince takip edildiğini düşünmekte misiniz? -İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olmasına az bir zaman varken, hala bu tip şeylerin olmasını nasıl değerlendirmektesiniz?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler