Burca göre diyet önerileri

Yeni yılda burcunuz, beslenme şekliniz ve yapacağınız egzersiz konusunda size rehberlik yapıyor. Aslında en iyi ve doğru rehber, elbette vücudunuza kulak vererek yine kendiniz olabilirsiniz.

Yayınlanma: 29.12.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

2009 yılı boyunca yakındığınız kilolarınızdan 2010'da kurtulabilirsiniz. İşte burcunuza göre yapabileceğiniz diyet önerileri...


KOÇ: Yoga ve yürüyüş size göre

Yeni yıla uzun yürüyüşler yaparak girmek sizin için hiç de kötü bir seçim olmayacak. Ocak ayının ilk günlerinden başlayarak yediklerinize dikkat etmelisiniz; özellikle kahvaltıyı atlamamalısınız. Sizi stresli durumdan kurtaracak tek şey yoga olacak. Yoga ile rahatlayabilir, uzun zamandır aradığınız huzuru bulabilirsiniz.

 

BOĞA: Spor salonuna ne dersiniz?

Uzun zamandır istediğiniz halde bir türlü başlayamadığınız diyete başlamak için 2008 yılının şubat ayı sizin için çok uygun olacak. Fakat bu dönemde yemek, içmek ve eğlenmek isteyen arkadaşlarınızdan bir süre uzaklaşmanız gerekecek. Özel hayatınızda ya da işyerinizde yaşadığınız stresten sizi spor salonu kurtaracak. Orada stresinizi rahatlıkla atabilirsiniz. Yemeğe düşkün olmanız nedeniyle kilo almaya müsait bir yapınız var. Varsa tiroit sorunları için kontrole gitmenizde yarar var.

 

İKİZLER: Küçük bir tatil gerekli

Biraz nefes almalı ve mümkünse ruhunuzla birlikte vücudunuzu da dinlendirmelisiniz. Küçük bir tatil planı sizi kendinize getirebilir. Eğer böyle bir imkânınız yoksa oksijeni bol bir yerde yürüyüşlere çıkmalısınız; aksi halde bu tempoya daha fazla dayanamayıp, hastalanabilirsiniz. Kış aylarında sizin için en uygun olan spor dalı kayak olacaktır. Dostlarınızla daha sık vakit geçirmeli ve sorunlarınızı onlarla paylaşmalısınız.

 

YENGEÇ: Bisikletle stres atın

Bisiklete binmek sizin için iyi bir egzersiz yöntemi olacaktır. Sorunlarınız psikolojik olabilir; bu nedenle 2008 yılının ilk yarısında dargın olduklarınızla barışmalı ve ilk olarak iç huzurunuzu sağlamalısınız. Yeni yılla birlikte uzun zamandır yapmak istediğiniz şeyi yapın ve bir spor salonuna üye olun. Eğer daha önce üye olduysanız, düzenli gitmeye başlamalı ve sporu aksatmamalısınız.

 
Kalsiyuma ağırlık verin

Diyetinizde mutlaka kalsiyuma yer vermelisiniz; aksi halde cilt problemleriyle de karşılaşabilirsiniz. Kalsiyum bakımından zengin olan domates, süt, peynir ve salatayı her öğün tüketmeye çalışmalısınız. Baharatlı, nişastalı yiyecekler ile şeker ve tuzdan uzak durmanız gerekiyor. Tuz şişkinliğe yol açar. Baharatlı yiyecekler ise midenizi rahatsız edebilir

 

ASLAN: Bir dans kursuna yazılabilirsiniz

Bu yıl sizin için kilo verme yılı olacak. Katılacağınız davetlerde yediklerinize dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmelisiniz. Bu yıl mutlaka bütçenizi spor salonuna yazılacak şekilde ayarlamalısınız. Düzenli olarak spor yapmak vücudunuza olduğu kadar ruhunuza da iyi gelecektir.

 

BAŞAK: Aerobik sizin ilacınız

En geç şubat ayında bir dans kursuna ya da aerobik sınıfına yazılmalısınız. Bu dönemde dostlarınızla çok sık görüşemeye başlayacaksınız. Onlardan diyet konusunda yardım isteyebilir ya da yakın bir arkadaşınızla spor yapmaya başlayabilirsiniz. Tenis oynuyorsanız bir turnuvaya katılmalısınız. Haziran ayında çıkmayı planladığınız tatile çıkarsanız hiç ummadığınız kadar rahatlayacaksınız.

 
Çikolata mı? Aman dikkat!

Diyetinizde potasyum sülfat yoksa saçlarınız dökülebilir, egzama, akne ve cilt kuruluğu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu minerali içeren yiyecekler arasında lifli sebzeler, tahıllar ve çavdar ekmeği, zeytin, peynir, muz, limon, kuzu eti bulunmaktadır

 

TERAZİ: Meditasyona ne dersiniz?

İçinizdeki sesi dinlemeli ve yeni yılla birlikte mutlaka bir spor salonuna yazılmalısınız. Artık işi bahane etmemeli ve sağlığınız için spor yapmaya başlamalısınız. Eğer spor salonlarından sıkılıyorsanız dans kursuna yazılabilir ya da meditasyon yapabilirsiniz. Bu arada sürekli olarak kilonuzu sorun etmek yerine bir diyetisyenden destek alarak doğru bir diyete başlamanızın da vakti geldi.

 
Alkol size göre değil

Fosfat içerikli besinler sizin için uygun. Bu minerali içeren yiyecekler arasında çilek, elma, mısır, havuç, domates, kahverengi pirinç ve yulaf var. Terazi burcu uykusuz kaldığında ya da çok fazla alkol aldığında cildi hemen etkilenir.


AKREP: Koşarak yorgunluk atın

Geçen yıl mutfakta geçirdiğiniz zamana rağmen hazır yiyeceklerden başka bir şey yemediyseniz artık sağlıklı beslenme vaktiniz geldi demektir. Dolabınızdaki kalorileri ocak ayıyla birlikte dışarıya atmalı, yerine organik yiyecekler koymalısınız.

 

YAY: Pilatesle kilo verin

Kendinize günde 15–30 dakika ayırmalısınız. Böylece kendinizi dinlemeye vakit bulacaksınız. Pilates kilo vermenize yardımcı olacak. Diyetinize de dikkat etmeli, eğlence hayatında alkole çok fazla yer vermemelisiniz. Yay kadınlarının kiloları genelde kalçada toplanır. Bu nedenle kalçaları çalıştıracak egzersizleri yapabilirsiniz.

 
Yağlı yiyeceklere mesafeli durun


Meyve, sebze, yeşilbiber, patates, yumurta sarısı, elma ve çilek silikat bakımından zengin yiyeceklerdir ve size iyi gelir. Ayrıca bol bol portakal, balık, taze sebze, yoğurt tüketmelisiniz. Yay burcu için zararlı olan yiyeceklerin başlıcalar yağlı yiyecekler, krema, tereyağı, çikolata ve şekerdir.

 

OĞLAK: Uzun uzun yürüyün


Yeme düzeninizi değiştirmenizin vakti geldi. Daha sağlıklı beslenmeye başlamanızla birlikte kilo vermenizin de kolaylaştığını göreceksiniz. Egzersiz olarak pilates’i seçerseniz hem dengenizi koruyabilir hem de vücudunuzun ihtiyacı olan gücü toplayabilirsiniz. İlkbahara doğru kendinizi biraz yorgun hissetseniz de bu yorgunluğun üstesinden kısa zamanda geleceksiniz.

 

Limon, portakal, brokoli

Kalsiyum fosfatın eksikliği Oğlaklarda kemik hastalığı, diş hastalıkları, ağrı gibi rahatsızlıklara neden olur. Bu mineral bakımından zengin olan besinler arasında limon, portakal, brokoli, patates, lahana, tahıllı yiyecekler bulunmaktadır. Çikolata ve fazla şekerli besinler beraberinde ciltle ilgili sorunlar getirebilir.

 

KOVA: Atıştırmaktan vazgeçin

Tek kusurunuz çok fazla atıştırmanız. Bu alışkanlığınızı bırakmalı ve düzenli yemek yemelisiniz. Mart ayından itibaren ruhsal yolculuğunuza çıkabilir ve hayatınızdaki olayları sorgulamaya başlayabilirsiniz. Eğer düzenli olarak egzersiz yapan biriyseniz, kendinize çok fazla yüklenmemelisiniz

 
Kahve yerine bitki çayı için

Balık, elma, şeftali, limon, cevizi bol bol tüketin. Kovalar protein bakımından zengin besinlerin bulunduğu diyetlerle kolay kilo verebilirler. Tavuk, brokoli, havuç, biber, domates, yoğurt, peynir de tüketilmesi gerekenler arasındadır.

Kova burcundan olanlar kahveyi çok fazla içtiklerinde sinirli olabilirler. Bu nedenle günden en fazla bir fincan içmelidirler. Kahve yerine bitki çaylarını tercih edebilirler.



BALIK: Şok diyet yapmayın

Şok diyetlerden kesinlikle kaçınmalısınız. Haftada bir gün de olsa mutlaka bir spor salonuna yazılmalısınız; aksi takdirde kendinizi yorgun, bitkin ve depresyonda hissedebilirsiniz. Rahatlamak için pilates yapabilirsiniz.

 

Demir içerikli beslenin

Demir eksikliği nedeniyle düşük tansiyon, kalp ve anemi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle demir bakımından zengin olan ciğer, soğan, kayısı, istiridye tüketmenizde yarar var. Yemeklerin içine tuz ekleme alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler