İspanyollar Türkiye'de

İspanya'nın önde gelen 12 tasarımcısı, aralarında Nobel ödülüne sahip Gabriel Garcia Marquez'in de bulunduğu, 12 ünlü İspanyol ve Güney Amerikalı yazarının hayali kahramanları için tasarladığı kıyafetlerden oluşan "İstanbul İçin 12 Kıyafet, İspanyol Tasarımcılarından Edebiyata Moda Yorumu" yarın İstanbul'da açılıyor.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 10:44
Abone Ol google-news

İspanya’nın önde gelen 12 tasarımcısı, aralarında Nobel ödülüne sahip Gabriel Garcia Marquez’in de bulunduğu 12 ünlü İspanyol ve Güney Amerikalı yazarının hayali kahramanları için tasarladığı kıyafetlerden oluşan “İstanbul İçin 12 Kıyafet, İspanyol Tasarımcılarından Edebiyata Moda Yorumu” sergisi yarın İstanbul’da açılıyor.

İstanbul Moda Akademisi’nde izlenebilecek serginin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve İspanyol meslektaşı Dolores Carrion ile İspanya Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Modesto Lomba tarafından yapılacak. Daha önce Tokyo ve Pekin’de büyük başarı ile düzenlendiği belirtilen serginin amacının, hem İspanyolca yazan ünlü edebiyatçıları hem de tanınmış İspanyol moda tasarımcılarını Türkiye’de tanıtmak olduğu ifade ediliyor. İstanbul’daki sergide Agahta Ruiz de la Prada, Francis Montesinos ve Amaya Arzuaga gibi tasarımcıların, aralarında Gabriel Garcia Marquez, Alvaro Mutis, Juan Gelman, Miguel Delibes ve Carlos Fuentes’in de bulunduğu 12 seçkin yazarın eserlerinden ilham alarak hazırladığı kıyafetleri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler