Livni, Mofaz'ın istifasını değerlendirdi

İsrail'de Kadima partisi başkanlığına seçilen Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, bugün Kadima milletvekilleriyle ilk kez bir araya geldi. Toplantıda, dün gece ani bir kararla aktif politikaya ara verdiğini açıklayan rakibi Şaul Mofaz'ın kararına üzüldüğünü ve saygıyla karşıladığını söyledi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 13:23
Abone Ol google-news

Livni, parti başkanlığına seçildikten sonra bugün Kadima milletvekilleriyle ilk kez bir araya geldi. Livni, toplantıda, birlik olmaları gerektiğini, Kadima'da bir bölünme olmayacağını ifade etti ve "Rekabet dün itibariyle bitmiştir" dedi.

Livni, toplantıda Mofaz'ın yokluğuna da değinerek, "Aramızda olmadığı için üzgünüm" diye konuştu.

Tzipi Livni, halihazırda koalisyon ortağı olmayan partilerle de koalisyonu genişletmek amacıyla görüşmeler yapacağını ifade etti.

Livni, Olmert'in istifa edeceğini, bu nedenle yeni hükümet oluşturma sürecine girdiklerini belirtirken, yeni koalisyon görüşmeleri başlamadan önce Livni'nin niyetlerini açıkça ortaya koymasını bekleyeceklerini söyleyen İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak'ı da eleştirdi.

Koalisyonun mevcut konumunu değiştirmenin bir gereği olmadığını söyleyen Livni, koalisyonun istikrarını korumak için erken seçime gitmeme kararını verdiklerini ifade etti ve "Seçime gitmekten korkmuyorum ama şimdi bunun gereği yok. Ancak başarılı olamazsak seçime de gideriz" dedi.

Livni dün akşam, gayri resmi olarak koalisyonu oluşturma girişimlerine başlamış; Barak ile telefonda görüşmüş, daha sonra geç saatlerde koalisyonun sağ kanat partilerinden Şas'ın başkanı Eliyahu Yişai ile bir araya gelmişti. Livni-Yişai toplantısının olumlu geçtiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon