NBA'de silah skandalı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Washington Wizards, yıldız oyuncusu Gilbert Arenas ile takım arkadaşı Javaris Crittenton'ın birbirlerine silah çektikleri iddiasıyla çalkalanıyor.

Yayınlanma: 03.01.2010 - 08:25
Abone Ol google-news

Olay, ilk olarak New York Post gazetesinde, iki takım arkadaşının Noel arifesinde soyunma odasında kumar borcu yüzünden çıkan kavgada birbirlerine silah çektikleri iddiasıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

Yaşananlara dair bugün yeni detaylar ortaya çıkarken, yürütülen incelemeyle ilgili bilgilendirilen iki yetkili, AP'ye yaptıkları açıklamada, tartışmanın kart oyunu kaynaklı bir kumar borcu yüzünden çıktığı ve soyunma odasına taşındığı bilgisini verdi, ancak her iki yetkiliye de oyuncuların birbirlerine silah çektiği şeklinde bir bilgi verilmediği belirtildi.

 

Soyunma odasında neler oldu?

Washington Post gazetesinin, çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre de olay şu şekilde gelişti:
"Crittenton, 19 Aralık'ta takımın uçak seyahati sırasında, bir kart oyunuyla alakalı olarak, borcunu ödemediği gerekçesiyle Arenas'a kızdı. Karşılıklı küfürleşmelere de sahne olan tartışma, iki gün sonra soyunma odasında bu sefer silahların da işin içine karıştığı bir boyuta vardı. Takımın antrenmanı için geldikleri soyunma odasında Arenas, Crittenton'ın yanındaki sandalyeye, üzerinde 'birini seç' yazılı not iliştirdiği üç silah bıraktı. Arenas, Crittenton'ın, bunu bir şaka olarak değerlendirmesini bekliyordu, ancak öyle olmadı. Crittenton, öfkeden çılgına dönerek, silahlardan birini odaya fırlattı."

Olayla ilgili olarak, NBA yönetiminin yanı sıra, Washington DC polisi ve federal yetkililerce de inceleme başlatıldı.

 

Olay 'Eşek şakası' mı?

Arenas'a yakın bir kaynak, yaşananları "eşek şakası" olarak nitelerken, takımın önceki ay hayatını kaybeden sahibi Abe Pollin'in ailesi, bugün San Antonio Spurs ile oynanan maçın devre arasında yayımladığı açıklamada, "Taraftarlarımızın hayalkırıklığına uğradığını ve kızgın olduğunu biliyoruz. Silahların Verizon Center'a getirilmesi tehlikeli ve üzücü. Bunun bir daha olmaması için gereken adımları atacağız. Polisin soruşturması sürerken söyleyebileceklerimiz sınırlı, ama taraftarlarımızın şunu bilmesini istiyoruz; bu konu çözülene ve tatmin edici bir sonuç ortaya çıkana kadar rahat etmeyeceğiz" dedi.

Abe Pollin'in, 1997 yılında takımın "Bullets (kurşunlar)" olan takma adını "Wizards (büyücüler)" olarak değiştiren kişi olduğu düşünüldüğünde, Pollin ailesinin bu son olaydan duyduğu hayal kırıklığının daha iyi anlaşıldığı yorumu yapılıyor.

 

Arenas: Salona silah getirmek kötü bir karardı

Konuyla ilgili olarak bugün maçtan sonra bir açıklama yapan Arenas, silahları takımın soyunma odasına getirmesinin "kötü bir karar" olduğunu kabul etti.

Kumar oynadığı iddiasını reddeden ve takım arkadaşı Crittenton ile tartışmasının haberlerde yanlış yansıtıldığını ileri süren Arenas, daha fazla ayrıntıya girmedi, ancak yaşananları pazartesi günü polise anlatacağını söyledi.

Crittenton'ın menajeri Mark Bartlestein ise Crittenton'ın Arenas'a silah çektiği iddiasını reddederken, "Javaris yanlış bir şey yapmadı" dedi.

Arenas ile konuştuğunu söyleyen San Antonio Spurs'un oyuncusu Richard Jefferson da "Yaşananların, yanlış tarafa kayan bir şakadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bu iki oyuncudan hiçbirinin birbirlerinin kariyerlerini zedeleyecek bir harekette bulunacağına inanmıyorum. Bu, yanlış tarafa kayan çok çok kötü ve talihsiz bir şaka" açıklamasını yaptı.

 

Arenas'ın ilk silah vakası değil

Arenas'ın soyunma odasında silah bulundurduğu iddialarıyla ilgili olarak geçen ay da NBA yönetimi tarafından inceleme başlatılmış, yıldız oyuncu o dönemde Washington Times'a yaptığı açıklamada, "Kızım doğduktan sonra artık silahlarla işim olmadığını düşünüp, bunları salona getirdim. Bir hafta sonra da silahları, polise teslim etmesi için takımın güvenlik görevlilerine verdim. Kuralları bilseydim getirmezdim" demişti.

NBA kuralları, oyuncuların yasal olarak silah sahibi olmasına karışmıyor, ancak bu silahların lig tesislerinde, ligle alakalı seyahatler ve her türlü işte bulundurulmasını yasaklıyor.

Arenas ayrıca, Golden State Warriors'ta oynadığı sırada 2003 yılında California'da yaşarken, silahının kaydını düzgün yaptırmadığı gerekçesiyle ceza olarak Wizards'ın 2004 yılındaki açılış maçında takımdaki yerini alamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler