Toptan: "Bankalar ile gurur duyuyorum"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, bütün dünyanın ekonomik kriz yaşadığı şu dönemde Türkiye ekonomisinin birçok önemli sorunu aştığını belirtti. Toptan, "Türkiye bankaları çok yüksek sayılan yüzde 12 gibi faizle Avrupa bankalarına para vermektedir. Bu ilk kez olmakta, bununla gurur duymamak mümkün değildir" dedi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 16:25
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Son krizde, Türkiye bankaları çok yüksek sayılan yüzde 12 gibi faizle Avrupa bankalarına para vermektedir. Bu ilk kez olmakta, bununla gurur duymamak mümkün değildir'' dedi.

Toptan, Zonguldak'ın Çaycuma İlçe Belediyesince satın alınan ve belediyeye hibe edilen itfaiye, iş makineleri ve kamyonetten oluşan araç parkının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin önemli sorunları aştığını söyledi. Bütün dünyanın ekonomik kriz yaşadığını anlatan Toptan, ''ABD'de büyük bankalar batmakta, Rusya ekonomisi adeta durmuş hale gelmekte, Avrupa ekonomisi de bu büyük ekonomik felaketten kendilerini kurtarmak için her gün toplantılar yaparak çareler üretmeye çalışmaktadır'' dedi.

Bu krizi en az zararla atlatmayı bilen, hatta bu küresel krizden fırsatlar yakalamak suretiyle kara dönüştürmek isteyen, bunu başaran ülkelerin karlı çıkacağını vurgulayan Toptan, şunları kaydetti: ''Memnuniyetle görmektesiniz ki, bu krizden Türkiye ekonomisi en az zarar gören ekonomilerin başında gelmekte. Öyle ümit ediyorum ki bunu kara döndürebilecek potansiyele ve imkana sahip bulunmaktadır. Son krizde Türkiye bankaları çok yüksek sayılan yüzde 12 gibi faizle Avrupa bankalarına para vermektedir. Bu ilk kez olmakta, bununla gurur duymamak mümkün değil. Şimdiye kadar Avrupa bankalarının kapısında kredi almak için bekleyen Türkiye, şimdi bankaları aracılığıyla Avrupa'ya para satabilir hale gelmektedir.''

Toptan, Türkiye'de fert başına düşen milli gelirin 9 bin dolar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: ''Milli geliri fert başına 26 bin dolara çıkardığımız zaman vatandaşın da yerel yönetimlerimizin de kaynakları daha çok artacak, hizmetlerde daha çok iyileştirmeler meydana gelecek. Ümit ediyorum Türkiye, bölgesinin çok güçlü ülkesi olarak kalkınma hızını iktidarı ve muhalefetiyle el ele, gönül gönüle vererek önümüzdeki günlerde de sürdürecek. Büyük Türkiye'yi, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı başaracaktır. Cumhuriyetin 100. yılında yani 2023'te Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelecektir. Bu güzel günleri çocuklarımızın geleceği ve Türkiye için hep beraber hazırlama mecburiyetindeyiz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler