Ulusoy: Su ve enerji iki temel sorun

TURSAB Başkanı Ulusoy, su ve enerjinin Türkiye'nin en önemli sorunları olduğuna dikkat çekti. Eğer suyu değerli kullanamazsak, suya ait meseleleri çözemezsek bu ülkenin turizminden bahsetmek mümkün değildir." dedi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 16:40
Abone Ol google-news

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin iki önemli sorunu bulunduğunu, bunlardan birinin enerji, diğerinin ise su olduğunu söyledi.
Başaran, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Topluluğunca Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Oryantasyon Günleri''nde yaptığı konuşmada, turizmin ülkeyi tanıtan, ülkenin gelenek, görenek ve değerlerini yurt dışında en iyi anlatmaya çalışan bir sektör olduğunu ifade etti.
Turizmin, ''kapalı kutuyu açabilen'', yaşam biçimini değiştiren, çağdaş, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin nimetlerini en iyi şekilde anlatabilen ve toplumlara sanatıyla düşüncesiyle hizmet eden bir sektör olduğunu belirten Ulusoy, ''Ülkemin insanlarının kaşınmaya ihtiyacı yok, ülke insanlarının okşanmaya ihtiyacı var'' dedi.

Türkiye'nin 1950'li yıllarda sanayi devrimine başladığını, 1960'lı yıllarda İzmit, Adapazarı gibi illerde birinci sınıf arazilere fabrikaların kurulduğunu anlatan Ulusoy, bu nedenle birinci sınıf arazilerin yok olduğunu söyledi. Ulusoy, fabrikaların 3. ve 4. sınıf arazilerde kurulması gerektiğini, bunun için de en uygun arazilerin Orta Anadolu'da bulunduğunu belirtti.
Trakya ve Çanakkale yöresinin Atatürk'ün yerleştirdiği ''nizam'' çerçevesinde toprağına sahip çıktığını ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: ''1980 ve 1985'li yıllarda turizmde açılımlar başlamış ve oteller bugün Türkiye'nin turizm gelirlerine katkı sağlanmış. Ancak ülkenin iki önemli meselesi var. Biri su, diğeri de enerjidir. 6 yıldır küresel ısınma bizim en büyük derdimizdir diye anlattık. Bundan en büyük zararın bizim ülkemizin göreceğini, planın programın buna göre yapılması gerektiğini söyledik durduk. Ama bir şey elde edemedik. Küresel ısınmanın etkisiyle artık güney sahillerimizde ısı derecesi Orta Doğu iklimine sahip olacaktır. Eğer suyu değerli kullanamazsak, suya ait meseleleri çözemezsek bu ülkenin turizminden bahsetmek mümkün değildir. Su havzaları çok iyi kullanılmalı. Türkiye su meselesini planlı bir şekilde çözebilir.
Türkiye en pahalı enerjiyi kullanan ülkedir. İtalya ve Japonya'dan da öndeyiz. Eğer enerji problemini halledemezsek, Antalya'daki otellerde klimayı çalıştıramazsınız. 8-10 milyona koşan Antalya'da o rahatlığı veremezsiniz.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler