'Greeny Sarmaşıkları'

Dünya kadınlarının emeğini birleştirerek ördüğü, yünden yapılan ''Greeny Sarmaşıkları'' projesi KKTC'ye geldi. Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat'ın desteğiyle KKTC'de de katkı konulacak ''Greeny On The Tour'' isimli proje, dünyanın en büyük ve çok uluslu projelerinden birisi olarak tanımlanıyor.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 21:02
Abone Ol google-news

Dünya kadınlarının emeğini birleştirerek ördüğü, yünden yapılan ''Greeny Sarmaşıkları'' projesinin KKTC ayağı, Lefkoşa Saray Otel önünde yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı ve daha sonra atölye çalışması düzenlendi. Etkinlikte bayan katılımcılara sarmaşık işlemek üzere bakaralar ve tığlarla yünler dağıtıldı. Proje kapsamında KKTC kadınlarının yapacağı sarmaşıklar 24 Ekim'de sergilenecek.

Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin; yeşile, barışa ve dünyaya sahip çıkmanın ortak bir faaliyeti olduğunu belirtti. Oya Talat, sadece Kıbrıs Türk halkının değil, dünya halklarının sorunu olan çevre ile ilgili bir yolun katedildiğini kaydetti. ''Greeny On The Tour'' projesi Türkiye koordinatörlerinden İmren Utku da, ''Dünyayı bekleyen tehlikelere karşı ne yaptığımız değil, ne yapacağımız önemli'' dedi. Projenin çok uluslu sorumluluk gerektiren bir proje olduğunu ifade eden Utku, projenin amacının; yok olan yeşilin önemini yeniden hatırlatmak olduğunu kaydetti. Utku, Kıbrıs'ı da dünya ile kucaklaştıracak bu projenin 35 ülkenin kadınlarının emeğine Kuzey Kıbrıs kadınlarının da katkısını sağlayacağını belirtti.

''Greeny On The Tour'' projesi Türkiye koordinatörlerinden Derya San ise projeye 35 ülkeden 20 bin kişinin katkı koyduğunu, bu çok uluslu projeye KKTC kadınlarının katılımının dünyaya seslerini duyurmak açısından önemli olduğunu söyledi. Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Çevre ve Sağlık Proje Grubu Dönem Başkanı Ayşe Günbay da, projeye katkı koyacak olmaktan gurur duyduklarını ve çok yorulacaklarının da bilincinde olduklarını belirterek, ''Ancak bu çok insani ve güzel bir uğraş'' dedi.

Almanya'da başlayan ve 35 ülkeden 20 bin katılımcının emeğiyle desteklenen projenin en temel amacı, ''Küresel ısınma ile kaybedilen yeşili insanlara hatırlatmak ve yaptığı anlamlı aktiviteyle dünya insanını bekleyen tehlikelere karşı ilgisiz kalınmaması mesajını vurgulamak, bunun yanı sıra günümüz toplumunda tamamen manevi değerlerin göz ardı edilerek birbirinden kopmuş halde yaşayan insanlara birlikteliğin önemini hatırlatmak ve dünya insanının ortak bir amaç uğruna çalışması'' olarak açıklandı. ''Greeny Sarmaşıkları'' projesi, 2010 yılında Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'nde sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler