Kuduz karantinası

Van'ın Çatak ilçesinde 6 kişiyi ısıran bir köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Zonguldak Çaycuma'da da bir kadını ısıran çakalın kuduz olduğu belirlendi. İstanbul'un Yakuplu Beldesinde de üç gün önce 6 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine Merkez Mahallesi'nde karantinaya alınmıştı.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 17:53
Abone Ol google-news

Van'ın Çatak ilçesinde 4 gün önce 6 kişiyi ısaran köpeğin kuduz olması üzerine ilçeye hayvan giriş ve çıkışı durduruldu.

Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 eylül tarihinde kuduz şüphesiyle ilçe hastanesine müracaat eden 6 kişinin hemen tedavi altına alınarak, aşılarının yapıldığını söyledi.
Olaydan 3 saat sonra kuduz olduğundan şüphelenilerek etkisiz hale getirilen köpeğin kafasının aynı akşam Elazığ Veterinerlik Enstitüsü'ne gönderildiğini bildiren Demiryürek, enstitüden hayvanın kuduz olduğunu dair yazı geldiğini belirtti.
Demiryürek, ''Bu yazı üzerine, ilçeye 10 gün süreyle havyan ve hayvansal ürün giriş çıkışını yasakladık. 10 günlük süre içinde kuduz vakasına tekrar rastlanırsa bu süre 6 aya kadar uzatılacaktır'' dedi.
Vatandaşların kuduz konusunda bilgilendirildiğini kaydeden Demiryürek, şu an ilçede 31 sahipli ve bağlı köpeğin aşılandığını bildirdi.
Aşı çalışmalarının devam ettiğini belirten Demiryürek, sahipsiz köpeklerin ise belediye ekiplerince uyuşturulduğunu söyledi.

Çaycuma'da kuduz paniği


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Akpınar köyü, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi. Köyden bir kadına saldıran çakalda kuduz tespit edilmesiyle birlikte ilçe genelinde kuduz karantinası başlatıldı. Yörede, Akpınar köyüyle birlikte Saltukova beldesi ve 4 köyde karantina uygulanıyor.

Akpınar köyünde, bahçesinde çalışan H.Ü. adlı bir kadına saldıran çakal, köylüler tarafından öldürülerek İlçe Tarım Müdürlüğü'ne haber verildi.

Müdürlük yetkililerinin aldıkları numuneleri gönderdikleri Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nde yapılan tahlillerde, çakalın kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine köy karantinaya alındı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler