Aramalar sona erdi

Bandırma açıklarında 6 gün önce batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sona erdirildi. Bandırma Liman Başkanı Kubilay Yazan, ''Artık arama çalışmaları sona erdi. Bundan sonra gemiye yönelik çalışmalar yapılacak'' dedi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 21:11
Abone Ol google-news

Bandırma Liman Başkanı Kubilay Yazan, 6 gündür yapılan tüm çalışmalara rağmen kazada kaybolan kamyon sürücüleri Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu'na ulaşılamadığını bildirdi. Arama çalışmalarında verilen 48 saatlik ek sürenin bugün sona erdiğini belirten Yazan, ''Artık arama çalışmaları sona erdi. Bundan sonra gemiye yönelik çalışmalar yapılacak'' dedi.

Deniz kirliliğini engellemek için bölgeye daha büyük bir bariyer getirildiğini ve kurulduğunu anlatan Yazan, gemilerin limana girişlerine kontrollü olarak izin verildiğini söyledi.

 

Deniz kirliliğinin belirlenmesi amacıyla bilirkişi talep edilecek

''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin Bandırma açıklarında 6 gün önce batmasının ardından, ''Hasar Tespit Komisyonu'' Balıkesir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında toplandı.

Bandırma Liman Başkanlığında gerçekleştirilen ve Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, Balıkesir İl Çevre Koruma Müdür Yardımcısı Kemal Yaşlı, Bandırma Liman İşletme Müdürü Bedir Yıldırım, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aslaner, Bandırma Liman Başkanı Kubilay Yazan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü temsilcilerinin de katıldığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü  Kurt, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bölgedeki deniz kirliliğinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi'nden bilirkişi talep edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Gemi içindeki yağ ve yakıtın alınması için bir aksiyon planı uygulanacağını kaydeden Kurt, ''Yarından itibaren başlatılacak bu çalışmalarda denizden yağ ve yakıt toplatılmaya başlanacak'' dedi. Kurt, yaptıkları incelemede şuan gemiden denize herhangi yağ veya yakıt sızması bulunmadığını, ancak buna rağmen gerekli önlemlerin alınacağını da ifade ederek, komisyonun önümüzdeki günlerde yeniden toplanacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon