Orman yangınları sürüyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Alakır Köyü yakınlarında ve Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde orman yangını çıktı. Her iki yangında kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 18:33
Abone Ol google-news

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Alakır köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, fıstık çamı dikili olan bölgede öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının, Balıkesir merkez, Sındırgı ve Bigadiç ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığı belirtildi. Söndürme çalışmalarına Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünden bir helikopter ile 2 iş makinesinin de katıldığı kaydedildi. İlk belirlemelere göre yangında, 4 hektarlık alanın zarar gördüğü ifade edildi.

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, beldenin Uzunlar köyü mevkisindeki zeytinlik alanda çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen helikopterin yanı sıra, orman söndürme ekipleri, çevre beldelerden itfaiye ekipleri ile köylüler müdahale etti. Uzunlar köyündeki bir kaç evi tehdit eden yangın, köye sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında 1 hektarlık bozuk ormanlık alanın zarar gördüğü, bölgede soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler