'Marc Chagall: Yaşam ve Aşk' sergisi

Suna-İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde açılan ''Marc Chagall: Yaşam ve Aşk'' sergisi kapsamında 12-23 Ocak tarihleri arasında ''Damdaki Kemancı'' filmi ile ''Chagall Üzerine Belgeseller'' adlı belgesel gösterilecek.

Yayınlanma: 05.01.2010 - 12:44
Abone Ol google-news

Suna-İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre, 1971 yılında ''en iyi film'' ve ''en iyi yönetmen'' dahil olmak üzere 8 dalda ''Akademi Ödülü'' adayı olan ''Damdaki Kemancı'', evrensel bir umut, aşk ve kabullenme üzerine hayranlık uyandıran, neşeli ve coşkulu müzikal bir başyapıt olarak kabul ediliyor.

Filmde aynı zamanda ''If I Were a Rich Man'', ''Matchmaker'' ve ''Sunrise Sunset'' gibi belleklerde yer etmiş klasik şarkılar da yer alıyor. Eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanan ve ünlü bir tiyatro oyununun beyazperde uyarlaması olan ''Damdaki Kemancı'' filmi, yoksul bir sütçünün, Çarlık Rusyası'nın zulüm dolu iktidarına yaşama sevincini koruyarak dayanmasını ve hayat dolu hikayesini anlatıyor.

''Chagall Üzerine Belgeseller'' bölümünde ise izleyiciler, sergi salonlarında gösterilen, uzun ve kısa metraj filmleri oditoryumda izleme imkanı bulacak. Kısa filmler, Chagall'ın kostüm ve sahne dekorunu tasarladığı ve Paris Operası'nda sergilenen Ravel'in Dafinis ve Kloe Balesi üzerine Marina Gray ile yaptığı söyleşiden, 1959-1969 yıllarında Fransız Kültür Bakanlığı görevinde bulunan Andre Malraux'un, Chagall'ın Paris Louvre Müzesi'ndeki ''Kudüs İçin Vitray'' sergisi açılışına katılımı sırasında çekilmiş görüntülerden oluşuyor.

Kısaların ardından ''Rusya, Eşekler ve Diğerleri'' belgeseli gösterilecek. Film, Chagall'ın Paris'te 1911 yılında yaptığı, sanatçının uzun ve hareketli yaşamını yansıtan gizemli semboller ve renklerle dolu, erken dönem başyapıtlarından birinin adını taşıyor. Film, sanatçının yaratıcı, enerjik, düşsel ve masalsı dünyasını anlatıyor. ''Marc Chagall: Yaşam ve Aşk'' sergisi de 24 Ocak'ta sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler