Gazetelerde Bugün

Başbakan'ın "medyayı boykot" çağrısı ve Ergenekon'un 8'inci dalgası kapsamında gözaltına alınan isimler bugünün önemli haberleri arasında yer alıyor. Cumhuriyet bugünkü manşetinde; Deniz Baykal'ın, Başbakan hakkında yaptığı değerlendirmelere yer verirken; Radikal, Erdoğan'ın "medyayı boykot" çağrısıyla ilgili tepkisini "faşizmin ayak sesleri" başlığı altında yansıttı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 07:17
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

‘Böylesi hiç görülmedi’

BAYKAL: GERÇEKLERİN YAZILMASINA KIZDI

CHP lideri, Erdoğan’ın partililere medyayı boykot çağrısı yapmasını sert bir dille eleştirdi. Baykal “Başbakan’ın çağrısı sadece ruh halini değil, siyasi felsefesi, düşünce tarzı, eline imkân geçtiği zaman nasıl toplum yaratılacağı konusunda ipuçları veriyor’’ dedi.

Başbakan’ın Deniz Feneri haberlerine kızdığını belirten Baykal, “Bir defa hedefi yanlış seçmiş. Basın organlarına kızacağına, doğrudan Alman mahkemesine kızsın, gücü yetiyorsa Almanya’ya nota versin. Almanya’ya ambargo koysun” diye konuştu. 

 

 

HÜRRİYET

16 YTL için

Gaziantep'te bir işadamının ramazan ayında hayır için dağıttığı 16 YTL tutarındaki 10 kilogram bulgur paketlerinden almak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı.

 

 

MİLLİYET

Bu dergiyi de eve sokmayın!

Erdoğan'ın yolsuzlukları haber yapan gazeteleri boykot çağrısından bir gün sonra Türkiye'deki gelişmeleri değerlendiren ünlü İngiliz dergisi The Economist, AKP için şu başlığı attı: ARTIK AK DEĞİL Mİ?

 

 

RADİKAL

Faşizmin ayak sesleri

Başbakan Erdoğan'ın partililerini, rahatsızlık duyduğu gazeteleri protestoya çağırmasına basın meslek örgütleri sert tepki gösterdi. Örgütler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çağrısıyla 23 Eylül'de olağanüstü toplanıyor.

 

 

TERCÜMAN

Mahkemelerde yıldıran komedi

Adalet Bakanlığı mahkemelerin çalışmasını inceletti. Hazırlanan rapor davaların neden yıllarca uzadığını, şaka gibi uygulamaları ortaya koydu.

Adalet Bakanlığı'ndan yargıya zehir zemberek uyarılar geldi. Bir hukuk davasının ortalama olarak 6 yılda sonuçlandığına dikkat çekildi. Zaman kaybına neden olacak şekilde gereksiz emek harcandığı vurgulandı.

 

 

AKŞAM

Bayram havası

Dünya piyasalarının üzeriene 4 gündür çöken karabulutlar dağılıyor. Amerikan hükümeti, güven krizine karşı bir önlem paketi hazırlığına başlayınca kabus bitti. Türkiye dahil, dibe vuran borsalar haftayı uçuşa geçerek tamamladı.

 

POSTA

Gazileri unuttu

Gaziler Günü nedeniyle Adana'da düzenlenen törene giden Vali İlhan Atış, AKP'li Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın gelmediğini görünce çok şaşırdı. Aytaç Durak'ı cep telefonuyla arayan Vali, "Başkanım nerdesiniz?, Gaziler gününü hep beraber kutluyoruz ya. Yanlışlık olmasın. Bekliyoruz" dedi. Başkan Durak da bu telefon üzerine törene gelmek zorunda kaldı.

 

 

VATAN

Bu sloganla soydular

"Siz yatın paranız ikiye katlansın"

Deniz Feneri e.V. Başkanı Mehmet Gürhan'ın kurduğu kooperatif, akıl almaz kampanyayla 1300 kişi dolandırdı.

 

 

SABAH

Türk usülü ölümler

Rize'de heyelan bölgesine 9 kat çıkılınca baba-oğulu toprak yuttu. İstanbul'da da elektrik direğine tutunan Rabia Çevik öldü.

 

 

YENİ ŞAFAK

Sisi'den ikinci Fadime tezgahı

ERgenkon'da gözaltına alınan Sisi ve Nuseli İdiz'in, Fadime Şahin-Ali Kalkancı skandalında olduğu gibi Fatih Çarşamba'da yeni bir skandal senaryosu hazırlığı yaptıkları iddia edildi.

 

 

ZAMAN

Ergenekon zanlılarının hepsi sivil mahkemede yargılanmalı

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün 5 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5'i teğmen, biri askeri öğrenci 19 kişinin sorguları sürüyor. Zanlılardan eski Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz ve ünlülerin organizatörü olarak tanınan 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu'nun aralarında bulunduğu 13 kişinin sorgusu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler