Türk tasarımcılar New York'ta

ABD'nin New York kentinde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ''Fashion Coterie Show'' fuarına Türk tasarımcılar da katıldı. ABD'nin önemli fuarları arasında sayılan ''Coterie'' uluslararası moda fuarında aralarında ''Mouska, Alara ve Tanya'' gibi markaların da bulunduğu Türk tasarımcılar da hazır bulundu.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

''Fashion Coterie Show'' fuarı, ABD'nin New York kentinde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Fuara katılan ''Mouska'' markasının genç tasarımcısı ve sahibi Berna Fotocan; yaptığı açıklamada, moda sektörünün en büyük moda fuarlarından biri olarak kabul edilen Coterie Show'a ilk kez kez katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Coterie hazır giyim fuarının her sezon 15 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Fuarda 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunu sergilediğini belirten Fotocan, koleksiyonunda doğal kumaşları kullandığını ve ağırlıklı olarak pastel tonlara yer verdiğini belirtti. Genç modacı ana renkler olarak gri, beyaz ve hardal sarısı ile fuşya ve mor tonlarını tercih ettiğini kaydetti. Fotocan, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'ne de, kendisine bu fuara katılması için verdiği destek için teşekkür etti ve kendisi gibi diğer Türk tasarımcıları bu önemli fuara katılmaya çağırdı. Fuar New York'un en önemli fuar ve kongre merkezi olan J. Javits Center ile Pier 90-92 ve 94'te düzenlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler