Chavez, Küba'ya gidiyor

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez; Gustav, Hannah ve Ike tayfunlarının etkilediği Küba'ya gidecek. Fidel ve Raul Castro'dan aldığı davet üzerine Küba'ya yapacağı ziyaret hakkında konuşan Chavez, Kübalıların zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, Küba halkına destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 07:58
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, son haftalarda 3 tayfunun vurduğu Küba'ya gideceği bildirildi. Chavez, Guarrico bölgesinde halkla buluşması sırasında yaptığı açıklamada, "Yarın Havana'da olacağım. Fidel ve Raul Castro'dan davet aldım" dedi.

Kübalıların zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Chavez, Küba halkına dayanışma mesajı iletmek istediğini kaydetti. Öte yandan Kanada hükümeti, Gustav, Hannah ve Ike tayfunlarının etkilediği Küba'ya 400 bin Kanada Doları yardımda bulunma kararı aldığını açıkladı.

Hükümetin yazılı açıklamasında, bu yardımın yarısının 40 bin kadar Kübalının acil ihtiyaçlarının karşılanması için Uluslararası Kızılhaç Federasyonu'na verileceği, diğer yarısının da yeniden yapılandırma çalışmaları için hazırlanan projeler için ayrılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler