Başkentliler tiyatroya doyacak

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Marek Pijarowski şefliğinde konser verecek.

Yayınlanma: 07.01.2010 - 09:23
Abone Ol google-news

Piyano sanatçısı Gülsin Onay'ın bu akşam ve yarın solist olarak katılacağı konserde, Frederich Chopin'in ''Piyano Konçertosu No. 2 fa minör Op.21'' ve George Bizet ile Rodion Shchedrin'in vurmalı ve yaylı çalgılar için bestelediği ''Carmen Suit'' adlı eseri yorumlanacak. Ayrıca Solo Vurmalı Çalgılar Topluluğu, konserde orkestraya eşlik edecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 10 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:


Tiyatro

BÜYÜK TİYATRO: ''Genç Osman'' adlı oyun, yarın, 10 ve 12 Ocakta izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela'', yarın, 9 ve 13 ve 14 Ocakta izleyiciyle buluşacak. Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, giysi tasarımını Hale Eren'in yaptığı eserin ışık düzeni Yakup Çartık'a ait.

ŞİNASİ SAHNESİ: ''Suçlu Yürekler'' adlı yapıt, yarın ve 9 Ocakta seyirciyle birlikte olacak.

KÜÇÜK TİYATRO: ''Hünkar ile Mimar'' yarın ve 9 Ocakta seyredilebilecek.
Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği, ''Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella'' adlı yapıt, 12, 13 ve 14 Ocakta izleyiciyle birlikte olacak. Dekorunu Elena Ivanova'nın, giysi tasarımını Hakan Dündar'ın hazırladığı yapıtın ışık tasarımı Zbigniew Wichlacz'ın imzasını taşıyor. Müziklerini Can Atilla'nın yaptığı oyunda, Suat Karausta, Tolga Tekin, Ebru Uysal, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Serap Engin ile Murat Özgen rol alıyor.

AKÜN SAHNESİ:
Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', hafta boyunca sahnelenecek. Dekor ve kostümü Hakan Dündar'a, ışığı Yakup Çartık'a, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda, Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Robin Hawdon'un yazdığı ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı ''Şahane Düğün'', hafta süresince seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımını Işın Mumcu'nun, kostümlerini Gülümser Erigür'ün hazırladığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Eserde, Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan, Hülya Gülşen Irmak ve Pervin Ünalp oynuyor.

STÜDYO SAHNE:
Proje yönetimini Mustafa Avkıran ile Övül Avkıran'ın yaptığı, metnini Şirin Aktemur Toprak'ın kaleme aldığı ''Ex-Press'', yarın, 10 ve 12 Ocakta sahnelenecek. Benian Dönmez, Seher Devrim Yakut, Erdal Küçükkömürcü, Murat Çıdamlı, Roza Erdem ve Servet Pandur'un rol aldığı, sanatçılara utta Yıldan Dirik ve kanunda Haluk Derinöz'ün eşlik ettiği eserin dekor ve giysi tasarımını Ali Cem Köroğlu, ışık düzenini Yüksel Aymaz yaptı.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU:
''Islıkçı'' adlı yapıt, 9, 13 ve 14 Ocakta sahnelenecek.

ODA TİYATROSU:
Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun'', yarın ve hafta boyunca seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımını Ceren Karahan'ın, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil Rol'un rol alıyor.

Opera-bale

OPERA SAHNESİ: ''Dikkat Kırılabilir'' isimli yapıt, 9 Ocakta izlenebilir. Saray ihtişamını ve Sultan Murat dönemini sahneye taşıyan ''IV Murat'' Operası, 11 Ocak Pazartesi günü başkentli sanatseverlerle bulaşacak.

Birim Dans Tiyatrosu'nun ''Töre'' isimli eseri, 13 Ocakta seyircinin karşısına çıkacak.
Çaykovski'nin ünlü yapıtı ''Fındıkkıran'' balesi, 14 Ocak Perşembe günü sahnelenecek.

OPERET SAHNESİ: ''Seslerle Anadolu'' adlı müzikli oyun, 10 Ocak Pazar günü seyirci karşısına çıkacak.

''Kırmızı Ev'' isimli 2 perdelik müzikli oyun, 12 Ocakta izlenebilecek.

LEYLA GENCER SAHNESİ:
Müzikal öykü türündeki ''Mutlu Prens'' isimli yapıt küçük izleyicileri için 10 Ocak Pazar günü sahnelenecek.


Sinemalar

Başkent sinemalarında bu hafta, ''Kırık Kucaklaşmalar'' ve ''Ninja'nın İntikamı'' isimli yabancı filmler seyirciyle buluşacak.

Aksiyon, dram ve gerilim türündeki ''Ninja'nın İntikamı''nda başrolde Penolope Cruz oynuyor. Dünyanın en ölümcül suikastçilerinden birinin yaşadıklarını anlatan filmin yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptı. 2009 Cannes Film Festivali programında da yer alan filmin, klasik Almadovar filmlerinin çizgisi dışında olma özelliği taşıdığı belirtiliyor.
Türkiye Gaziler Vakfı'nın panoramik müze ve gezici sergisi 22 Ocak Cuma gününe kadar Ziraat Bankası Kültür Merkezi Mithatpaşa Sanat Galerisinde başkentli sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde sanatçı Münire Kaplan'ın seramik eserlerinden oluşan sergi, 13 Ocakta açılacak. Sergi, 29 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler