Krizin faturası 1 trilyon dolar

ABD yönetiminin, mali sıkıntıda olan bankaların mortgage kredilerini ve diğer batık kredilerini devralma kararının bedelinin, 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında olması bekleniyor. Başkan George W. Bush konuyla ilgili kendisine yetkiler verilmesi için Kongre ile çalışmaları başlatırken "Harekete geçmemenin riski, çok daha yüksek olabilir" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 08:29
Abone Ol google-news

Associated Press ajansı, söz konusu borçların devralınmasının devlete yol açacağı maliyetin en az 500 milyar dolar olarak hesaplandığını belirtti. Ajans, kurtarma bedelinin 1 trilyon dolara ulaşabileceğini de dile getirdi. Yönetim, söz konusu batık kredilerin bankalar ve diğer finans kuruluşlarından devralınması konusunda kendisine yeni yetkiler verilmesi için Kongre ile çalışmaları başlatırken Bush, "Harekete geçmemenin riski, çok daha yüksek olabilir" ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçi Başkan Bush'un planını ele almaya başlayan Kongrede çoğunluğa sahip Demokrat Parti'de bu önlemlere, orta ve düşük gelir gruplarını ve işsizleri kapsayan bazı yardım programlarının eklenip eklenmemesi konusu da tartışılıyor.

Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, ekonominin kritik bir dönemeçten geçtiği şu sırada iki partinin liderlerinin uyum içinde çalışması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain de, bu sorunla uğraşılırken partizanca davranılmaması çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler