"Arınç başından beri komik"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün gruptaki sözleriyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek "Sayın Arınç kozmik odaya kozmetik oda dediniz mi demediniz mi?" diye konuştu.

Yayınlanma: 07.01.2010 - 11:25
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Baykal'la ilgili söylediği sözlere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın "Tüm basın mensuplarından ricam şudur, bana sorduğunuz bu soruyu Sayın Baykal'a da sorun. Sayın Kılıçdaroğlu'na da sorun. Çünkü bu olayı başından beri, 'komik' bulduklarını, 'safsata' olarak gördüklerini söyleyenler bu şahıslardır'' dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi yanıtlıyorum. Sayın Arınç, 'kozmik odaya kozmetik oda dediniz mi, demediniz mi?' Kozmik odaya, kozmetik oda diyerek olayı siz karikatürize etmiyor musunuz? Bunu bildiğimiz içindir ki biz sizi başından beri komik buluyoruz. Sorun da bu. Hala anlamadınız mı? Ama siz olayın özüyle ilgilenseydiniz size saygı duyardık. Önce suikast dediniz, sonra 'Tabii bir suikast eylemi olarak düşünülmemeli' diyerek suikasttan vazgeçtiniz. Size suikast yapacağı söylenenlerin yanlarında suikast silahları yoktu. Size Ankara'da suikast yapılacaktı, ama siz o sırada Manisa'daydınız. Sayın Yargıcı izlediği söylenen iki askeri araçta patates, soğan çıkıyor. Araçta bulunanlar aşçı ve elektrikçi. Her olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendiriyor. Ama konuyu yakından izlemesi gereken İçişleri Bakanı hiçbir açıklama yapmazken, tüm açıklamaları siz yapıyorsunuz. Oysa siz, basın yayın, Anadolu Ajansı ve TRT'den sorumlusunuz. Yoksa siz AKP'nin derin karargahının sorumlusu ve sözcüsü müsünüz?"

 

"Tutamadığınız gözyaşlarınızı nu olaylarda da gösterin"

Şüphelilerin avukatının suikast ile ilgili ihbarın Amerika üzerinden yapıldığını söylediğini, belirten Kılıçdaroğlu, "Bu doğru mu? Sayın Arınç acaba bunu doğrulama gereği duydu mu? Duymadıysa, neden? Her şeyi merak eden Arınç, acaba bunu niçin merak etmiyor?" diye sordu. Arınç'ın 'Türkiye bir hukuk devletidir' dediğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin AKP iktidarıyla birlikte hızla hukuk devletinden uzaklaştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu "Sayın Arınç'a sormak isterim: Madem ki Türkiye bir hukuk devleti, sizin bakan arkadaşınız niçin ve hangi hukuk devleti mantığı ile Erzincan savcısına telefon açıp, gözaltına alınanları serbest bırakın diyebiliyor. Bunu acaba hiç vicdanınızda sorguladınız mı? Tutamadığınız gözyaşlarınızı biraz da bu olaylarda bize gösterin de samimiyetinizi görelim" diye konuştu.

"Artık yaz tatillerini Kanarya Adaları'nda geçirebilirler"

Kılıçdaroğlu emekliye yapılan zamları da değerlendirdi. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği yöneticilerini, Başbakan'a çiçek vermeleri nedeniyle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Artık Türkiye İşçi Emeklileri derneğine üye olan emeklilerimiz yaz tatillerini Kanarya adalarında geçirebilir" dedi.
 

"Sizi yetim bıraktılar"

Geçen yasama döneminde AKP grubunda Başbakan'ın 4/C ile ilgili yaptığı açıklama üzerine bir grup işçinin kendilerini 4/C'li yaptığı için Başbakan'a plaket verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Arınç, şimdi 4-C'yi savunuyor. Yani 'işçilerin çalışırken sahip olduğu hakları ellerinden alınsın, aylıkları yarıdan fazla indirilsin' diyor. Sayın Arınç'a gerçekten de sormak isterim. Meclis Başkanı iken kendisini milletvekillerinden ayırıp 2 kat daha yüksek bir aylığa layık gören Sayın Arınç, aylığı üçte bire iner ise bunu kabul edecek mi? Bunu adaletli bir uygulama olarak görecek mi? Eğer kendisi çıkıp bunu kabul edecekse, bunun adaletli bir uygulama olduğunu söyleyecekse işçiler için düşündüklerini de biz doğru kabul edeceğiz. Kendisine layık görmediği bir uygulamayı niçin işçilere, hangi vicdanla uygun görüyor?"

Emeklilere ve işçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin önünüze düşenler, sizi köşe başına kadar getirip, yetim bıraktılar. Sizi açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, 4-C denilen çağdaş köleliğe mahkum ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Sizi köşe başında açlığa yoksulluğa mahkum edenlerin kendileri, bugün artık köşeyi döndüler. Hiç unutmayın, bu çifte standardı da, köşe dönmeyi de 'din iman adına' yaptılar. 'Kul hakkı yedirmem' diyenler, kul hakkını yiyenlerin sırtını sıvazladılar. Onlara arka çıktılar" dedi.
 

"Kendisi kabul ederse niçin olmasın"

Kılıçdaroğlu Bülent Arınç'la bir polemiğe girdiğinin hatırlatılması ve "Arınç'la aranızda bir düello yaşanabilir mi?" sorusu üzerine de "Benim açımdan bir sakınca yok. Kendisi kabul ederse niçin olmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu bir başka soru üzerine de gelinen noktada erken seçime endekslenmek durumunda olduğunu ifade etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler