Akşin, Eruygur'un tahliyesini istedi

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi'nde Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde, ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep ettiklerini belirtti.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 09:28
Abone Ol google-news

Prof. Dr. Akşin, ADD Kocaeli Şubesi'nde Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eruygur'un iddianamesi olmayan bir dava nedeniyle tutuklu kalmasını eleştirdi. Bu durumu protesto ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Akşin, ''Başkanımız herhangi bir kişi değil. Kaçacak hali yok. Günlerdir süren sorgulama yüzünden sağlığı bozuldu'' dedi.

Prof. Dr. Sina Akşin, şöyle konuştu: ''Adaletin yanlış uygulamalarından şikayetçiyiz ve protesto ediyoruz. Bu toplantıyı da burada onun için yapıyoruz. Genel Başkanımızın sağlık sorunu nedeniyle tahliyesini talep ediyoruz. Umarım olumlu bir sonuç alırız.''

Akşin, öğleden sonra da Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde basın açıklaması yapacaklarını da kaydetti. ADD Genel Sekreter Yardımcısı ve Eruygur'un avukatı Kazım Arslan da ''Ergenekon'' davası sürecinin çok ağır yürüdüğünü savunarak, ''İddianame henüz düzenlenmemiş, deliller toplanmamış. Bu durum tutukluların sağlığını bozuyor'' diye konuştu.

Arslan, Eruygur için her ay tahliye talebinde bulunduklarını, ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler