Evcin - Genç tartışması

Partisinin Yalova Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir etkinliğe katılan AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin, 11 Eylülde makamında ziyaret ettiği İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'le aralarında geçen tartışma sırasında Genç'e fiili saldırıda bulunmadığını ifade etti. Evcin, konuşmasında Şevki Genç'in iddialarını yanıtladı ve Genç'in bileğini masaya vurması nedeniyle incittiğini söyledi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 10:53
Abone Ol google-news

AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'le aralarında geçen tartışma ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlhan Evcin, Milli Eğitim Müdürü Genç'e herhangi bir fiili saldırısının olmadığını yineleyerek, ''telefon kayıtları incelensin, tanıklar ortaya çıksın. Böyle bir şey söz konusu ise, bırakın dokunulmazlığımın kaldırılmasını, derhal milletvekilliğinden istifa edeceğim'' diye konuştu.

CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin iki gün önce düzenlediği basın toplantısında, kamuoyuna bu olayla ilgili hastane raporlarını sunduğunun hatırlatılması üzerine Evcin, ''ben ve arkadaşlarım odadan ayrılırken İl Milli Eğitim Müdürü arkamızdan sert bir şekilde yumruğu ile masaya vurarak, 'bu böyle burada kalmayacak" dedi. "Sözlü tartışma da bu esnada yaşandı. Bileğindeki incinme de sanırım masaya yumruk atmasından olmalı'' şeklinde konuştu.

İlhan Evcin, bu konuda Yalova Valiliğinin idari inceleme başlattığını, incelemenin sonuçlanmasının ardından Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Olayın ardından Milli Eğitim Müdürü savcılığa giderek, kendisine hakaret ettiğimden ötürü suç duyurusunda bulunmuş, ardından da sevk edildiği Yalova Devlet Hastanesine gönderilmiş. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, Devlet Hastanesinden temin ettiği belge de bir rapor değil, hastane giriş belgesidir. Bu belge acil servise giden herkese verilmektedir. Şevki Genç'in beyanı doğrultusunda yazılan ve hastanede herkese verilen hasta giriş bilgisayar çıktısı, rapor denilerek kamuoyuna aktarılmıştır. İddia ediyorum ki, darp, tartaklama gibi fiili bir saldırı söz konusu değildir. Ortada bir rapor da yoktur. Biz odasından çıkarken, bizim arkamızdan makam masasına yumrukla vuran İl Milli Eğitim Müdürü, bileğini kendi incitmiştir.''

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç hakkında birçok şikayetin kendisine de iletildiğini, yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından Genç'in usulsüzlükleri örtbas etmek için tartaklama olayını özellikle gündeme getirdiğini öne süren Evcin, şu iddialarda bulundu:

''İl Milli Eğitim Müdürü, kendisini haklı çıkartmak için bazı iddiaları özellikle gündeme getirmiş ve bazı girişimlerde bulunmuştur. Burada asıl amaç, başarısızlığını ve usulsüzlük iddialarını arka planda bırakmaktır. Eniştemin girdiği 2 bin 500 YTL'lik bir ihaleyi kullanarak beni ve partimi yıpratmak, gerçek nedenleri de örtbas etmek istemektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon