Avrupa Sosyal Forumu'nda eylem

Avrupa Sosyal Forumu'na ev sahipliği yapan İsveç'in, Malmö kentinde, dün akşam şiddet olayları çıktı. "Reclaim the streets" eylem grubunun çağrısıyla yaklaşık 700 kişinin katıldığı gösteride, İngiliz heavy metal grubu Judas Priest'in "Breaking the law" parçası çalındı ve "Gelecek bizimdir" yazılı pankartlar açıldığı kaydedildi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 11:21
Abone Ol google-news

Olayla ilgili, İsveç polis açıklamasında, "Reclaim the streets-Sokakları ele geçirin" adlı eylem grubunun çağrısıyla yaklaşık 700 kişinin katıldığı gösteride taşların havada uçuştuğu, vitrin camlarının kırıldığı, sis bombalarının atıldığı belirtildi. Olayda yaralanma olmadığı yalnızca 1 gözaltı olduğu bildirildi.

Çarşamba günü başlayan ve Pazar günü sona erecek olan forumda, yaşanabilir bir dünya ve sosyal adalet için neler yapılabileceği, nasıl mücadele edilebileceği tartışılıyor.

Banka iflasları ve finans kirizinin dünyayı sarstığı günlerde "Başka Bir Avrupa Kurmak Mümkün" başlığı altında toplanan Avrupa Sosyal Forumu’nun küresel adalet ve demokrasi arayışına yeni bir hamle kazandırması isteniyor. Foruma 850 örgüt adına Avrupa’dan 7000, İsveç’ten de 10.000 dolayında kişi katılıyor. Katılanlar arasında Türkiye’de su kaynaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan hareketin temsilcileri de bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler