"Şampiyon olacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fenercell'in düzenlediği organizasyonda, taraftarların SMS ile gönderdiği sorulara yanıt verdi. Alman teknik adam, taraftarların şampiyonlukla ilgili sorularına "Şampiyon olacağız" yanıtını verdi.

Yayınlanma: 08.01.2010 - 14:45
Abone Ol google-news

Can Bartu Tesisleri'ndeki basın odasında gerçekleştirilen chat organizasyonunda, taraftarların Fenercell hatlarından SMS ile gönderdiği sorulara, Alman teknik adamın verdiği yanıtlar internetteki ''www.fenercell.tv'' adresinden de canlı yayınlandı.

Daum, çoğu zaman kafasındaki Fenerbahçe'yi sahada da gördüğünü, ancak bazen de sahada görmek istemediği bir takım olduğunu kaydederek, ''Gençlerbirliği, Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor maçlarında benim düşündüğüm Fenerbahçe'yi gördük. Bazen de hiç görmek istemediğim Fenerbahçe'yi görüyorum. Bu da bir gerçek. Ama genel anlamda takımdan memnunum'' diye konuştu.

Sezon başındaki 8 maçlık galibiyet serisinin ardından yaşanan düşüşle ilgili soru üzerine Daum, takımın bir önceki sezonunu da düşünerek yorum yapmak gerektiğini savunarak, ''Futboldaki düşüşler, çıkışlar havaya benzer. Bazen havalar güzel olur bazen birden kötü havaya rastlarız. Her takım bu düşüşleri yaşıyor. Her zaman daha önceki sezonu da göz önüne almak lazım. Bu takım bir önceki yıl iyi bir sezon geçirmemişti. Bunu da göz önüne alırsak iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Takımın gidişatı gayet iyi'' şeklinde konuştu.


''Evet belki bir forvete ihtiyacımız var"


Fenerbahçe'ye bir forvet takviyesi gerekip gerekmediği yönündeki soruya Daum, ''İlk yarıda çok pozisyon yakaladık ama her pozisyonu da gole çeviremedik. Bunu göz önüne alırsak evet belki bir forvete ihtiyacımız var. Özellikle Kazım'ın da ayrılmasından sonra bir forvet takviyesi daha da önemli gibi görünüyor'' şeklinde yanıt verdi.


''Geriye dönüş hiç aklımda yok"

Daum, ileriki yıllarda Almanya'da geri dönme planının olup olmadığı sorusunu, ''Daha yeni geldik, şimdi Almanya'yı hiç düşünmüyoruz. Birlikte güzel şeyler yaşamak istiyoruz. Şimdi geriye dönüş hiç aklımda yok. Fakat elbette Almanya ile bağlantılarım hep vardır. Türkiye benim ikinci vatanım. Burada evimde gibi hissediyorum'' şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe'yi daha önce çalıştırdığı dönemi de düşünerek, unutamadığı maçın hangisi olduğu sorusuna Alman çalıştırıcı, ilk sezonunda şampiyonluğu garantiledikleri 33. haftada Denizlispor maçını unutamadığını kaydetti.


''Takım sağlam kalırsa, Avrupa'da başarılar elde edebiliriz"

Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi'ndeki şanslarını, ''Ciddi sakatlık yaşamazsak, takım sağlam kalırsa, bu takımla bir hayli başarılar elde edebiliriz'' şeklinde değerlendirdi.
Fenerbahçe'nin Avrupa'daki şansıyla ilgili olarak Daum, ''Avrupa Ligi'nde iyi maçlar oynadık. Maçların çoğunda disiplinli oynadık. Maçlarda kontroller genelde bizdeydi ama bu ligde ne kadar gidebileceğimiz değişik faktörlere bağlı. İlk başta gelen faktör sakatlık durumu. Ciddi sakatlık yaşamazsak, takım sağlam kalırsa bu takımla bayağı başarılar elde edebiliriz. Sakatlık, ligdeki durum, cezalar ve değişik faktörlere bağlı'' şeklinde konuştu.

Daum, 3. turdaki rakipleri Lille'i izlemek için kamptan sonra Fransa'ya gideceğini bildirerek, ''Lille'i kendim gidip izleyeceğim. En iyi şekilde hazırlanıp turu geçmek istiyoruz'' dedi.


''Aykut kocaman'a yardım edeceğiz"


Sportif direktör Aykut Kocaman'ın futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde olduğu gibi, yeni görevinde de başarılı olacağına inandığını ifade eden Fenerbahçe Teknik Direktörü şöyle konuştu:
''Ben onunla ilgili olumsuz haberler okumadım. Genelde pozitif haberler duydum. Belki olumsuz vardır ama ben okumadım. Aykut Kocaman, Türk futbolunda çok iyi bir futbolcuydu, teknik direktördü. Olumsuz yorumlar yapılabilir, gayet doğal. Aykut Kocaman, hepimiz için, Fenerbahçe için yeni bir fonksiyonda çalışıyor. Elimizden geldiği kadar Aykut Kocaman'a yardım edeceğiz.''

Lille ile Fenerbahçe'nin forvet oyuncularını kıyaslaması istenen Daum, ''Bizim kadromuzun gücü belli. İyi bir kadroya sahibiz ancak diğer takımlarla karşılaştırmak istemiyorum. Çünkü önemli olan maç gününde kalitenizi ortaya koymak. Hiç böyle karşılaştırmaya girmek istemiyorum. Tek hedef her maçta gücümüzü sahada göstermek'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler