Honda Polar III'ü geliştirdi

Honda Motor Co. Ltd., yayalar ile SUV veya minivanlar arasındaki çarpışmalarda yaygın olan yaya bel ve üst bacak yaralanmalarını azaltmak amacıyla, araç-yaya çarpışma testlerinde bu yılın bitiminden önce yeni üçüncü nesil yaya mankeni POLAR III'ü kullanmaya başlayacak.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 11:45
Abone Ol google-news

POLAR III ile, daha önceden yapılabilen diz bağlarındaki yaralanmaların ve alt bacak kemikleri kırıklarının incelemelerine ek olarak, bel ve üst bacak bölgeleri için, bu bölgelerdeki kemik kırıklarının incelenmesine imkan vermek üzere, taklit doğruluğu daha da artırılmış.

1998’de Honda, araç gövdesinin en sık yaralanmaya neden olan parçalarının belirlenmesi ve bir araçla çarpışma halinde yayalardaki kafa yaralanmalarını azaltmak için güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla araç-insan çarpışması sırasında insan vücudunun kinematiğini taklit etmek üzere, dünyanın ilk yaya çarpışması test mankenini geliştirdi.

2000’de Honda, insan vücudunun kinematiğinin taklit doğruluğunu artıran ve dahili aygıtlar kullanmak suretiyle kafa ve boyun dahil, sekiz vücut bölgesinde yaralanma düzeyini ölçen, ikinci nesil yaya mankenini geliştirerek yaya yaralanmalarını azaltma çabalarının kapsamını genişletti. Bunun yanı sıra, Honda, vücut kinematiğinin ve yaralanmaların taklit edildiği, bağımsız olarak geliştirilmiş simülasyonlar yürüttü.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler