Arınç'a suikast ihbarı internetten

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonucu başlatılan soruşturmaya dayanak teşkil eden telefon numarasının 1230606 ile başlaması şüphe yarattı. Kılıçdaroğlu, telefonun Amerika'dan açıldığını iddia etse de, polise yapılan ihbarın Ankara'dan hatta Çukurambar'dan gelmesi ihtimali yüksek.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 08:32
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonucu başlatılan soruşturmaya dayanak teşkil eden telefon numarasının 1230606 ile başlaması şüphe yarattı. Kılıçdaroğlu, telefonun Amerika'dan açıldığını iddia etse de, polise yapılan ihbarın Ankara'dan hatta Çukurambar'dan gelmesi ihtimali yüksek.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı numarayı araştıran ANKA ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Numaranın başında bulunan 1 sayısı tüm Amerikan telefonlarında hatta zaman zaman şehir içi aramalar da bile kullanıldığı için ardından gelen üç rakamın yani 230'un bölge kodu olması gerekir. Ancak, Amerikan telefon kod sistemine göre 230 ile başlayan bir bölge yok. Georgia Eyaleti'nin Albany, Americus, Bainbridge, Valdosta bölgesinde 229, Michigan Eyaleti'nin Traverse City, Muskegon, Ludington bölgelerinde ise 231 kodu kullanılıyor.

Amerika'da telefon kodu 230 ile başlayan bir bölgenin bulunmaması, 230'un hiç bir şekilde kullanılmadığı anlamına gelmiyor. Amerika merkezli "Şikayet et" benzeri bir internet sitesinde, bazı Amerikalılar'ın 230 ile başlayan telefon numaralarından rahatsız edici aramalar geldiğini bildirmeleri şüpheleri iyice artırdı. Bu internet sitesinde yer alan şikayetlerden bir kaçı şöyle:
230-430-4297: Bu insanlar beni 899 kere aradı. Buraya, başka sitelere ve FTC'ye online şikayet ettim. Neden bu numara için birşey yapılmıyor bilmiyorum.

230-798-8469: Ne zaman bu aramayı cevaplasam hemen kapatıyorlardı. Bir keresinde hafifçe bir nefes duydum. Bu alan kodunu daha önce bilmiyordum. Zaten böyle bir kod yok.
230-644-9179: Beni aradı ve ağzımın içindeki etten bahsetti.
230-312-3056: Bir sürü cevapsız çağrı alıyorum.
230-547-6222: Bu numaradan bir cevapsız çağrı aldım. Mesaj bırakmamışlar. Geri arayamadım, çünkü böyle bir numara ve alan kodu Kuzey Amerika'da mevcut değil.
Bu arada bu internet sitesinde daha önce şikayeti yapılan 230-606-0000 şeklinde bir numara da mevcut. Bu telefon numarası, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 1230606'ya çok benzemesi dikkat çekti.
 

İhbar Çukurambar'dan mı?

Basit bir internet programı sayesinde, evde bulunan bilgisayar ile belli bir ücret karşılığında telefon görüşmesi yapmak mümkün. Low rate voip isimli bir program bilgisayara kurulduktan sonra tıpkı sabit telefon gibi kullanıcılarına sınırsız hizmet sunuyor. Kredi kartı ile satın alınan bir miktar kredi sayesinde kullanıcılar, dünyanın neresinde olursa olsun istediği ülke ile konuşabiliyor.

Bu programın özelliği ise, arama yapılırken o an için kullanıcıya sistem tarafından otomatik bir numaranın atanması. Amerikan telefon sistemine göre yapılan bu otomatik numaralandırma için mevcut olmayan bölge kodları kullanılıyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı numarada yer alan 230 da bu alan kodlarından biri. Bu program sayesinde Türkiye'den yapılan aramalar bile, sanki Amerika'dan yapılıyormuş izlenimi yaratabilir.

Öte yandan bir istihbarat yetkilisi, birçok illegal oluşumun da, yer tespiti yapılamadığı için kendi arasında bu şekilde haberleştiğini ve operasyonlarını yönlendirdiğini ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler