TGB'den Deniz Feneri'ne tepki

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının karara bağlanmasının ardından derneğin Türkiye ayağına karşı tepkiler büyüyor. Derneğe yönelik tepkiler Ankara'dan da yükseliyor. Türkiye Gençlik Birliği, derneğin Ankara metrosunda hala stant açmaya devam etmesi üzerine, Ankara metrosu Karanfil Sokak çıkışında basın açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:06
Abone Ol google-news

Almanya’da mahkumiyetle sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davası sonrasında, derneğin Ankara metrosunda hala stant açmaya devam etmesi Türkiye Gençlik Birliği tarafından tepki ile karşılandı.

TGB üyeleri, AKP’ye tepki göstererek, “Yavaş yavaş ortaya çıkan pislikleri ve bunun neticesinde ayaklarının altından kaymaya başlayan saltanatları, AKP iktidarını şuursuz yaralı boğalar gibi etrafa saldırtmaya başlamıştır” açıklamasında bulundular.

TGB üyesi 150 kadar genç, Deniz Feneri e.V. davasında kirli ilişkilerin ortaya çıktığı, buna karşın derneğin hala Ankara metrosu içerisinde stant açarak bağış toplamasını protesto etmek amacıyla Ankara metrosu Karanfil Sokak çıkışında basın açıklamasında bulundu. Karanfil sokaktaki bir çok işyeri sahibi Deniz Feneri e.V’yi protesto eden topluluğu alkışlarken, TGB üyeleri, “Deniz Feneri hortum feneri”, “Hükümet istifa, Tayyip yüce divana”, “Hortumcu başbakan istemiyoruz”, “Fener söndü sıra ampulde” sloganları attılar.

Grup adına açıklamada bulunan TGB Ankara Şube Başkanı Utku Reyhan, yüzyılın iyilik hareketi diyerek ortaya çıkan ve 10 yıldır yurt içinde ve yurt dışında binlerce insanı “kandıran” Deniz Feneri Derneği'nin “foyası”nın Almanya mahkemeleri tarafından ortaya çıkartıldığını söyledi. Yargılama sonucunda Almanya'daki Deniz Feneri, Kanal 7 kurucusu ve Tayyip Erdoğan'ın belediye günlerinden “kankası” 3 kişinin 10 yıl hapse mahkum edildiğini söyleyen Reyhan, Alman yargısının, Deniz Feneri yolsuzluğunun Almanya tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu açıkladığını anımsattı. AKP iktidarının Alman mahkemelerine baskı yapmaya kalkıştığının açıklandığını ve Kanal 7 ile AKP'nin bu dernek tarafından finanse edildiğinin söylendiğini anlatan Reyhan, “Almanya'daki dernek ile Türkiye'dekinin aynı olduğu belirlenmiştir” dedi.

 

AKP yolsuzlukların göbeğindedir

Söz konusu derneğin kurdukları holdingler ve derneklerle yoksul fakat yardımsever Türk halkını soyduğunu söyleyen Reyhan,

“Demek ki, Tayyip Erdoğan ve ekibi Türkiye'nin yurtseverlerini Ergenekon tertibi ile bir bir gözaltına alırken bir yandan da servetlerine servet katıyorlardı. Şüphesiz bu vurgunlar buz dağının görünen kısmıdır. Şaban Dişli’lerden Cüneyt Zapsular’a, 15 yaşında holdingler kuran Abdullah Gül'ün oğlundan, genç yaşta gemicik1er alan Tayyip Erdoğan'ın oğluna kadar bu soygun ve saltanat düzeni katlanılmaz boyutlara varmıştır. İktidarın siniri ve kini bundandır. Yavaş yavaş ortaya çıkan pislikleri ve bunun neticesinde ayaklarının altından kaymaya başlayan saltanatları, AKP iktidarım şuursuz yaralı boğalar gibi etrafa saldırtmaya başlamıştır. Fakat bu, yaralı boğanın son çırpınışlarıdır. En sonunda yediği darbelere dayanamayacak ve yıkılacaktır” dedi.

Türk halkının gerçekleri görmeye başladığını belirten Reyhan, Başbakan Erdoğan’ın gittiği her üniversitede protestolarla karşılanmasının, bu durumun en açık örneği olduğunu savundu.


Suçlular yargı önüne çıkarılmalı

Reyhan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki hafta önce başlattığı soruşturmanın bir an önce tamamlanması ve kara para aklama şebekesinin bir an önce yargı önüne çıkartılmasının acil beklentileri olduğunu dile getirdi. Reyhan, Tayyip Erdoğan ve “adamlarının” Yüce Divan'da özür dileyeceğini ve özürlerinin kabul edilmeyeceğini ileri sürerek, “Onlar da halklarını soydukları ve ülkelerini emperyalist ülkelerin soygununa açtıkları için tarihin çöplüğüne gönderilecektir” dedi.

 

Hala yardım istemeye nasıl devam ediyorsunuz?

Deniz Feneri e.V.’nin hala Ankara metrosunda “Deniz Feneri yardım masası” açtığına dikkat çeken Reyhan, “Buradan soruyoruz, hangi yüzle? Cebi doldurulacak yeni ‘sözde’ Müslümanlar mı vardır. Ya da AKP'nin hala finansmana mı ihtiyacı vardır. Ey Deniz Feneri, bu mübarek Ramazan ayında utanmadan sıkılmadan ve milletin gözünün içine baka baka hala nasıl devam ediyorsunuz yardım toplamaya? Evet, belki öbür dünyada bu yetim hakkının hesabı sorulacaktır. Ama zannetmeyin ki bu dünyada yırtacaksınız. Buradan mazlum fakat yüreği iyilik dolu halkımız adına sesleniyoruz: Atatürk Gençliği'nin iki eli bu dünyada yakanızda olacaktır! Halkın yardım paraları ile sürdürdüğünüz saltanatın sonu gelmiştir” dedi.

Reyhan, protesto yürüyüşleri nedeniyle derneğin bugün stant açmadığına işaret ederek, “Bugün kapatmış olabilirsiniz. Fakat yurttaşlarımızı soymanızı engellemek için TGB üyeleri olarak sürekli metrodan geçmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından TGB üyeleri, Birlik merkezine kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşün ardından topluluk dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler