Mısır'a protesto

Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen bir grup, Gazze yardım konvoyuna engellemelerde bulunan Mısır yönetimini protesto etti.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 10:41
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki Mısır İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen Diyanet ve Vakıf Çalışanları Birliği (Din Bir Sen) İstanbul ve Trakya bölge temsilcileri ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) temsilcilerinden oluşan 100 kişilik grup, Filistin'e yapılan insanı yardımları engellemeye çalışan Mısır yönetimine tepkilerini dile getirdi.

Burada konuşan Din-Bir-Sen İstanbul 1. Şube Başkanı Ahmet Alay, Mısır hükümetinin tarih boyunca üzerinden atamayacağı kara bir lekeye bulaştığını ileri sürdü. Alay, Gazze'ye insani yardım götürmeye çalışan 18 ülkeden gönüllü katılımcı sivil toplum örgütleri ve üst düzey yöneticileri ile milletvekillerine saldırılmasının, Mısır'ın İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan kuşatmanın içerisinde olduğunu gösterdiğini savundu. Alay, Mısır'ın, ABD ve İsrail'i rahatlatmak için bu girişimi yaptığını iddia etti.

Konsolosluk önünde, ''Mescid-i Aksa şerefimizdir'', ''Katil İsrail, Filistin'den defol'' ve ''Hüsnü Mübarek, neren mübarek'' şeklinde yazılı pankart açıldı ve çeşitli sloganlar atıldı.
Eylem sırasında, polis ekipleri İsrail Konsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Havalimanı'nda protesto


Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali dışında toplanan ve ellerinde Filistin ve Türk bayrakları bulunan gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak Mısır hükümeti ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e tepkilerini dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler