İran'dan iddialı açıklama

İran'dan yine iddialı açıklamalar geldi... İran savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar; İran'ın ne ABD'yi, ne de İsrail'i tehdit olarak gördüğünü bildirdi. Neccar konuşmasının devamında İran'ın büyük bir savunma gücü olduğunu ve hiçbir ülkeye saldırı niyeti beslemediklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:17
Abone Ol google-news

Neccar, ABD ve İsrail'in sürekli olarak gündemde tuttuğu askeri tehditlere ilişkin değerlendirmesinde, "İsrail kendi iç sorunlarını halledebilecek güce sahipse, bu onlar için büyük başarı olur. Bu rejim, bizim için tehdit sayılmaz. Hatta ABD'yi bile tehdit olarak kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

"Her şeye rağmen bütün tehditleri dikkatle inceliyoruz. Tehlike hissettiğimizde bütün gücümüzle cevap vereceğiz" diyen Neccar, ülkeyi savunmak için sağlam bir şekilde göreve hazır olduklarını bildirdi.

Neccar, "İran, halk gücüne dayalı savunma kültürüyle bütün tehditlere karşı sigortalanmıştır" diye konuştu. İranlı Bakan, Silahlı Kuvvetler ve Devrim Muhafızları'nın planlı tatbikatlarının savunma amaçlı olduğunu ve İran'ın caydırıcılığının düşmanlara bir kez daha gösterildiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler