"Rumlar, oyalama taktiği güdüyor"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün 2008-2009 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum yönetiminin müzakerelerde "oyalama taktiği güttüğünü" söyledi. Talat en kısa zamanda sonuca ulaştırmak istedikleri Kıbrıs sorununda en büyük destekçilerinin "halk" olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:31
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün (ODTÜ-KKK) 2008-2009 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin 2009'daki AB sınavını bilen Rumlar oyalama taktiği güdüyor. Bunu aşmalıyız, aşamazsak bu gerçekleri dünyaya göstermeliyiz" dedi.

Talat, bu çalışmada en büyük desteklerinin halk olacağını ifade etti. Kıbrıs sorununu kısa sürede çözmek istediklerini belirten Talat, sürenin kısa olmasına rağmen, alacak çok yolları bulunduğunu kaydetti. Talat, "Belki bunu başarırız. Ama süre kısa olacak olsa bile çok zor, çok karmaşık, çok çetrefilli konularla karşı karşıya kalacağız. Bir sinir savaşı yaşayacağız. Nitekim yaşıyoruz zaten" diye konuştu.

"Sinir harbi ve psikolojik mücadelenin devam ettiğini" kaydeden Talat, "Rumların politikasının, Kıbrıs Türklerini mümkün olduğu kadar zayıf düşürüp ellerinde tuttukları 'Kıbrıs Cumhuriyeti' olmanın olanaklarını kullanarak onları dünyadan tecrit etme, psikolojik olarak onları ve toplumu etki altına alarak, alabileceğinin azamisini almaya çalışmak olduğunu" söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında 8 Ekim'de yapılması planlanan görüşme ise, 10 Ekim'e ertelendi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre görüşme, Hristofyas'ın Bulgaristan'a yapacağı ziyaret nedeniyle ertelendi. Liderler, 18 Eylül'deki görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada, 8 Ekim'de saat 16.00'da yeniden bir araya geleceklerini açıklamıştı. Bu arada Kıbrıs Rum basını, 9 Ekim'de AB genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn'in Kıbrıs'a geleceğini ve liderlerle ayrı ayrı görüşeceğini yazdı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler