"Apo" savunmasına Eğitim-Sen'den tepki

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın ders kitaplarında yer almasını "yakalanması önemli bir olaydır" şeklinde savunması Türk Eğitim-Sen'den tepki aldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "MEB, terör ve terörist başı konusunda bu milletin her ferdinin, siyasi önceliklerle değil, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru esasında değerlendirme yaptığını bilmez görünmektedir" dedi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:41
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Abdullah Öcalan’ın yer aldığı kitapları savunmasına tepki gösterdi.

Koncuk; yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 8. Sınıf ders kitabında yer almasının sendikaları tarafından eleştirildiğini anımsatarak, “Yaptığımız açıklamada 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terörist başının adı '1990'lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye'de saklanan bölücü örgüt başının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir şeklinde yer almıştır' denilmiş ve resminin kitapta geçtiğinden bahsedilmemiştir” dedi.

MEB’in durum ile ilgili açıklamada bulunduğunu ama yapılan eleştiriye cevabın, MEB’in herhangi bir ders çıkarmadığını ortaya koyduğunu belirten Koncuk, “MEB, bu olayı değerlendirirken, sendikamızı siyasi görüşümüz doğrultusunda bir değerlendirme yapmakla itham ederek, bir anlamda, kitapta terörist başından söz edilmesini bir hata olarak görmediklerini açıklamıştır. MEB terörist başı konusunda nasıl bir siyasi tercih içerisinde olduğunu da kamuoyuna açıklamalıdır. MEB, terör ve terörist başı konusunda bu milletin her ferdinin, siyasi görüşü ne olursa olsun, siyasi önceliklerle değil, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru esasında değerlendirme yaptığını bilmez görünmektedir” dedi.

 

"MEB çocukları ciddiye almıyor"

Koncuk, sendika olarak yaptıkları açıklamanın birçok medya kuruluşunda yer aldığını; MEB’in ise açıklamaların birkaç yayın kuruluşu dışında kabul görmediğini iddia ettiğine dikkat çekti. Koncuk, “Ciddiye alınmayan medya kuruluşları AKP’nin ‘evlerinize girdirmeyin’ diyerek anti propaganda başlattıkları kuruluşlar mıdır? Türk Eğitim Sen olarak, Ağrı Dağının adını kitaplarında Ararat diye yazan, Cumhuriyetin ilan tarihini bile doğru yazamayan MEB’den bu konuda hassasiyet beklemenin mümkün olmadığını biliyoruz. Terörist başının yakalanmasını kitabına alan, yakalanmasının 90’lı yılların en önemli olaylarından olduğunu yazan MEB, bu şahsa, terör örgütünün propagandasının etkisinde kalan 14-15 yaşındaki ilköğretim sekizinci sınıf öğrencilerinin gözünde önem atfetme ihtimalini hiç düşünmemektedir. Çünkü, bu yaş grubundaki çocuklarsımızın algılama kapasitesi içerisinde düşünüldüğünde, gerçekleşen önemli bir olaya konu olan şahsın da önemli bir şahsiyet olarak algılanabileceği pedagojik açıdan ciddi bir ihtimal olarak değerlendirilmelidir. Terör örgütünün yoğun propagandasıyla karşı karşıya kalan bazı mahallelerde, bu konuda öğretmenlerin yaşayacağı sıkıntıları, MEB anlamamaktadır. Sırf bu ifadeden dolayı öğrenciler arasında yaşanacak muhtemel problemler MEB tarafından önemsenmemektedir” dedi.

 


“MEB’in bu ülkeyi sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyacağından endişe duymaktayız"

Koncuk, MEB’in ders kitaplarına alacağı her konuda Türk Milli Eğitimi'nin temel hedeflerini esas alması gerektiğine işaret ederek, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sekizinci sınıf ders kitabında böyle bir konuya yer veren, MEB yetkililerinin hangi pedagojik amacı hedeflediklerinin açıklanması gerektiğini kaydetti. Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir ifadeyle Türk Milli Eğitiminin temel hedeflerine ne kadar hizmet ettiklerini de iyi düşünmek zorundadırlar. 14-15 yaşındaki öğrencilerimizin terör ve terörist başı ile ilgili haberleri medyadan duyması, internetten öğrenmesi ayrı bir şeydir, 50-60 kişilik sınıf ortamında böyle bir konunun tartışmaya açılması ayrı bir şeydir. Türk Eğitim Sen olarak, bu derece basit değerlendirmeleri bile yapamayan MEB’in, bu ülkeyi sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyacağından endişe duymaktayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler