İzmir su istasyonları tam kapasite

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir'de su istasyonları tam kapasiteyle çalışıyor. Açıklamada, belediyenin su istasyonlarında arz-talep dengesizliği nedeniyle oluşan yığılmayı önlemek için; özellikle son dönemde, su kapasitesini arttırmak, çalışma saatlerini düzenlemek gibi sorunun çözümüne yönelik önemli adımlar atıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:51
Abone Ol google-news

İstasyonların 24 saat çalıştırılması yönünde talepler bulunduğu kaydedilen açıklamada, mevcut su kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle su satışının daha uzun süreyle yapılmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Var olan kaynaklarla en doğru ve en sağlıklı şekilde su verildiği, su miktarındaki yetersizliğe karşın çeşitli önlemler alınarak kapasite artırıcı şekilde su verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''İstasyonlardaki sıkıntılar, arz ve talep arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Karşıyaka'daki su kaynaklarının günlük kapasitesi 140–160 ton, talep ise 250–300 ton civarında. Bornova'daki günlük kapasite 280–300 ton, ancak talep 350 tonu aşıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle su kapasitesinin daha düşük olduğu Karşıyaka'ya daha fazla su vermeye çalışıyoruz.''

Yetkililer, su kaynağının yetersizliği nedeniyle İzmir'in her noktasında memba suyu satış istasyonu açmanın mümkün olamayacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler