Gürcistan'ın büyük zararı

Gürcistan Savunma Bakanı David Kezeraşvili, Rusya'nın topraklarına yönelik saldırılarında askeri tesislerin hedef alındığını ve bunun 200 milyon dolarlık zarara yol açtığını belirtti. Kezeraşvili, Güney Osetya sınırında bulunan ve yoğun bombardıman altında kalan, Gori kentindeki askeri altyapının gördüğü zararın ise henüz hesaplanmadığını kaydetti.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 13:26
Abone Ol google-news

Gürcistan Savunma Bakanı David Kezeraşvili, yaptığı açıklamada, Güney Osetya'da ağustosta çıkan çatışmalar yüzünden Rus uçaklarının bombardımanında askeri tesislerin hedef alındığını belirterek, tesislerde 200 milyon dolar zarar meydana geldiğini ifade etti.

Güney Osetya sınırındaki Gori kentinin yoğun bombardıman altında kaldığını belirten Kezeraşvili, buradaki askeri altyapının gördüğü zararın ise henüz hesaplanmadığını kaydetti. Rusya, Gürcistan'ı barışa zorlama operasyonunda bu ülkedeki tüm stratejik öneme sahip yerleri ve askeri tesislerini bombalamıştı. Bu arada Gori valisi Vladimir Vardzelaşvili, kentin zarar gören altyapısı ve binaların onarımının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi ve bu çalışmaları 15 Ekime kadar bitireceklerini bildirdi.

 

Güney Osetya'da 372 kişi öldü

Gürcü hükümetinden yapılan resmi açıklamada, Güney Osetya'da geçen ay çıkan çatışmalarda, 188 sivil, 168 asker ve 16 polis olmak üzere toplam 372 kişinin öldüğü kaydedildi. Çatışmalarda ayrıca, 6 Gürcü polisin de kayıp olduğu ifade edildi.

 

Enerji sorunu yok

Gürcistan Enerji Bakanı Aleksandır Hetaguri, Rusya ile krizin etkilerinin enerji alanına yansımayacağını belirterek, kış dönemi için tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti. Hetaguri, tüm enerji santrallerinde gerekli onarım ve bakım çalışmalarını tamamladıklarını, barajlardaki su seviyesinin de geçen yıla göre yüksek olduğunu ifade etti.

Gürcistan'ın, doğal gaz ihtiyacını karşılayabilmesi için de tüm tedbirlerini aldıklarını kaydeden Hetaguri, günlük 3,5 milyon metreküp doğal gaz kullandıklarını, bunun da tamamını Azerbaycan'dan karşıladıklarını kaydetti. Hetaguri, Rusya'dan sadece Ermenistan'a nakledilen doğal gaz karşılığı 100 bin metreküp doğal gaz aldıklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler