ADD'den ziyaret

Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri ve üyeleri cezaevinde düşüp beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'u tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiler. Hastane önünde toplanan grup, "Genel Başkanımız Şener Eruygur'un ivedilikle tutukluluk halinin son bulmasını ve onurunun iade edilmesini bekliyoruz.'' diye açıklama yaptı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 16:11
Abone Ol google-news

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticileri ve üyeleri, Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

ADD Kocaeli Şubesi'nde Merkez Yönetim Kurulu Toplantısına katılan ADD'li yöneticiler, derneğin Kocaeli, İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Sakarya şubesinden üyelerin de katılımıyla ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplandı.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, burada yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturmasının ''ne olacağına'' mahkemelerin karar vereceğini, ancak soruşturmanın yürütülüş biçimini tam anlamıyla bir ''zulüm'' olarak gördüklerini söyledi.
ADD Genel Sekreteri Suay Karaman ise Eruygur'un durumu hakkında ADD'nin sürdürdüğü tutumun temel nedeninin yargıya olan saygı ve güvenden kaynaklandığını dile getirdi.

''Hukuka saygımız gereği Ergenekon soruşturması için bir şey söylemeyeceğiz'' diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak, Ergenekon soruşturmasının yürütülme biçimini hukuk dışı ve uygun olmayan koşullarda yapıldığını düşünüyoruz. Bu koşullar altında sağlık durumundan endişe ettiğimiz Genel Başkanımız Şener Eruygur'un ivedilikle tutukluluk halinin son bulmasını ve onurunun iade edilmesini bekliyoruz.''

Eruygur'un sağlığı hakkında bilgi veren ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu da 72 saatlik kritik süreci atlattıklarını, ancak Eruygur'un hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.
Uslu, Eruygur'un bu süreci kısa sürede atlatması temennisinde bulundu.

Açıklamaların ardından ADD Yönetim Kurulu üyeleri, Eruygur'un ailesini ziyaret etti.

 

Eruygur'un sağlık durumu

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yeniden tomografisi çekildi.

Hastanenin birinci katındaki yoğun bakım ünitesinden jandarma ekipleri ve hasta bakıcıların kontrolünde sedyeyle çıkarılan Eruygur, asansörle giriş katındaki tomografi ünitesine getirildi. Yaklaşık 20 dakika süren tomografi çekiminin ardından Eruygur, tekrar yoğun bakım ünitesine götürüldü.

Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, çekilen tomografinin sonuçlarını yarın alacaklarını ancak ön görülerinin ''durumun kötü olmayacağı'' yönünde olduğunu söyledi.

Önceki tomografide kanama alanında büyüme görmediklerini bildiren Mutlu, olumlu gelişmeye rağmen Eruygur'un yoğun bakım hali ve hayati tehlikesinin devam ettiğini dile getirdi.

Mutlu, ''Kanama durmuş durumda, yeni bir büyüme olmaması bizim için sevindirici ama hala olay toparlanmış değil. Şu anda kanama alanında küçülme yok. Ancak durmasının ardından yavaş yavaş küçülme bekliyoruz. Bunu da zaman gösterecek'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler