Pakistan'da patlama: 60 ölü

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın en büyük otellerinden birinin önünde bu akşam üzeri bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaşamını kaybedenlerin sayısının 60'a yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısı ise 200 olarak açıklandı. Polis, şiddetli patlamayla sarsılan otelin yıkılabileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 16:28
Abone Ol google-news

Başkent İslamabad’da bomba yüklü bir kamyon, Marriott Otel’in girişindeki metal bariyere çarparak infilak etti. Saldırıda ölenlerin sayısının en az 60 olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi. Patlamada, Çek Cumhuriyeti  İslamabad Büyükelçisi Ivo Zdarek'in de hayatını kaybettiği açıklandı.

Patlamayla otelin balo salonu tavanının çöktüğü, o sırada içeride iftar için 200-300 kişinin bulunduğu da gelen haberler arasında. Polis, büyük patlamayla sarsılan otelin yıkılma tehlikesi bulunduğu açıkladı.

Patlamada otelin büyük hasar gördüğü ve yanmaya başladığı, sokaktaki birçok aracın tahrip olduğu, onlarca metre uzaklıktaki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın şiddetiyle otelin önünde büyük bir çukur açıldığı bildiriliyor.

Yabancıların sıklıkla kullandığı otel daha önce de iki kez bombalı saldırıya uğramıştı. Ancak bugünkü saldırının çok daha büyük boyutlu olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler