Yine muhalefete çattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği Adalar İlçe Teşkilatı kongresinde ''Şunu yaparsan daha iyi olur; dediğini hiç duydunuz mu? Hiç duymadınız. Niye biliyor musunuz? Çünkü bunların muhalefet anlayışında siyaha beyaz, beyaza siyah deme anlayışı var. Böyle muhalefet olmaz." diye konuşarak muhalefete sert çıktı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 16:58
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adalar İlçe Teşkilatı'nın Anadolu Kulüp'teki kongresinde yaptığı konuşmada, parti kapatma davasını ve muhalefeti içeren konuşmalar yaptı. Erdoğan,  ''Eğer şu malum kapatma olayı olmamış olsaydı, bu iki sihirli kelime gölgelenmemiş olacaktı ama bu bir gölge maalesef. Bu gölge sebebiyle de küresel sermayenin Türkiye'ye gelişinde bir sıkıntı yaşadık. Bütün bunlara rağmen yine 15 milyar doları yakalayacağız.

Bizi antilaik bir ortamın savunucusu olarak vasıflandırmayı asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu çok açık ve net söylemem lazım. Zira biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin güvencesi olan bir AK Parti iktidarıyız. Geldiğimizden bu yana bu mücadeleyi kararlı ve onurlu bir şekilde verdik ama gazete kupürleriyle toplanmış ve bunun neticesinde alınmış bir karar. Tabii ki uyacağız, bu ayrı mesele... Ama bunu kabul etmek mümkün değil. Her şeyden önce bunu şahıs olarak, bütün mensuplarımız olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Verilen karara uyarız, o kadar ama kabul edemeyiz.'' dedi.


Muhalefete eleştiri

''Türkiye'nin aydınlık yarınları için ana muhalefet, yavru muhalefet bir şey söylüyor mu?'' diye soran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
''Şunu yaparsan daha iyi olur' dediğini hiç duydunuz mu? Hiç duymadınız. Niye biliyor musunuz? Çünkü bunların muhalefet anlayışında siyaha beyaz, beyaza siyah deme anlayışı var. Böyle muhalefet olmaz... Eğer kendini büyütmek istiyorsan, halka sevdirmek istiyorsan, şunu söyleyeceksin; 'Şu, şu yanlıştır ama şöyle yaparsanız doğrudur'. Bunu deyin, kayıp yıllarımız olmasın. Onu biz yapmazsak, o zaman bizi git millete şikayet et... Ama böyle bir şey görmedik.''

Erdoğan, 3. boğaz köprüsünü yapacaklarını belirterek, ''Ama şimdiden ona karşı çıkmaya başladılar, 'istemezuk'. Bizde biliyorsunuz 'istemezukçular' var ya... Onlar, birinci köprüye de karşıydılar, şimdi oradan geçiyorlar'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler