Arınç, Kılıçdaroğlu'nu 'dengi' görmedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun düello çağrısına yanıt verdi.

Yayınlanma: 12.01.2010 - 10:00
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla parlamento muhabirlerini ziyaretinde, açıklamalarda bulundu.

Arınç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na gazetecilerin, kendisiyle düello yapıp yapmayacağını sorduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da ''Neden olmasın, kendisi kabul ediyorsa ben varım'' açıklamalarının, gazetelerde yer aldığını anımsattı.

Gazetecilerin, bir haftadır kendisinden cevap beklediğini ifade eden Arınç, Kılıçdaroğlu'nun, iki ana konuda, düşüncelerini almak için kendisine soru sorduğunu kaydetti. Arınç, ''Düello kelimesi, kendisinin bana teklif ettiği bir şey değildir. Siz söylüyorsunuz, o da üzerine atlamış vaziyette''dedi.

Arınç, geleneklerinde düellonun bulunmadığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kimseyle düello etmeyi düşünmem, Türkiye'de de bunu düşünen bir insan olduğunu zannetmiyorum. Belki biz birisiyle bir konuyu tartışabiliriz. Bu filan olabilir, falan olabilir. Düello birbirini yok etmektir. Avrupa'daki örneklerine bakarak söylüyorum; önce davranan, diğerinin hayatına son verir. Artık Avrupa da bunu terk etti. Biz kimseyi yok etmek için dünyaya gelmedik. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir, bu farklılıkları göstermek için tartışabiliriz. Onun da iyi bir zamanda, iyi bir mekanda olması lazım.
Aslında ben Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuştuğumuz konularda tartışmak niyetinde değilim. Ondan, fikirlerinden, düşüncelerinden korktuğumdan değil. İnandığım doğruları her yerde müdafaa edebilecek bir noktadayım. Bir defa Sayın Kılıçdaroğlu, benim dengim değil. Dengim olmayan bir insanla, ben ekran önüne çıkıp, tartışmam. Bu bir siklet, denklik meselesidir. Kendisi, partisinin grup başkanvekilidir. AK Parti'de grup başkanvekilleri var, kim kabul ederse, onunla istediğini tartışabilir. MHP'de iki tane grup başkanvekili var, istediğiyle konuşabilir. Olsa olsa benimle tartışması gereken kişi, Sayın Baykal olabilir. Sayın Baykal ile arzu ettiği takdirde ve uygunsa, biz bir konuyu karşılıklı olarak, görüşüp, tartışabiliriz. Fikirler ortaya çıkar, bu fikirlerden de hem biz hem toplum yararlanabilir. Ama inanıyorum ki kendisinin de böyle bir ihtiyacı, düşüncesi yok.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler