Başbakan Erdoğan 'Arap Nobeli'ni kabul etti

Kral Faysal Vakfı tarafından "2010 İslam'a Hizmet Ödülü"ne layık görülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ödülü memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı.

Yayınlanma: 12.01.2010 - 12:53
Abone Ol google-news

Başbakanlık, TRT tarafından "Arap Nobeli" olarak tanımlanan "2010 İslam'a Hizmet Ödülü" hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan açıklamasında, Kral Faysal Vakfı tarafından her yıl büyük bir titizlikle belirlenen ve dünyanın saygın bilim ve devlet adamlarına verilen Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü'ne layık görülmüş olmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyduğunu bildirdi.

"Bu ödül, şahsımı onurlandırmaktan ziyade, Türkiye'nin küresel barış ve medeniyetler arası diyalog çabalarını teslim eden son derece anlamlı bir katkı niteliğini taşıyor" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, milliyetine, etnik kökenine, rengine, diline, inanç ve mezhebine bakmaksızın; sadece ve sadece insan olduğu için, adalet duygusunun da gereği olarak temel insan hak ve özgürlüklerini savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Esasen tavrımız ve siyasetimiz, tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyet tasavvurumuzun şekillendirdiği ortak insanlık ideallerinin savunulması ve yüceltilmesidir.

Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini yürüten, İspanya ile birlikte Medeniyetler İttifakı Projesine eş başkanlık yapan, komşularıyla 'sıfır problem' anlayışı içinde iyi ilişkiler tesis eden ve bölgesel/küresel barış için gayret sarf eden Türkiye, çok yönlü ve çok boyutlu dış politikasıyla bu çabalarını artırmak gayesindedir."


Daha yaşanabilir bir dünya için

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya içinde ülkelerin ve halkların, tarih ve kültür ortak paydasında buluşarak, daha yaşanabilir bir dünyayı hep birlikte inşa edebileceğine yürekten inandıklarını ve bu inançla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Başbakan Erdoğan, mesajını "Bizim bu gayretlerimize destek veren, bizimle aynı idealleri paylaşan tüm dostlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum. Kral Faysal Ödülü, hiç şüphesiz Türkiye'nin barışa olan katkılarını daha da artıracaktır. Bu kutlu yolculukta yalnız olmadığımız hissetmek, bizim için en büyük ödül olmuştur. Seçici Kurul'a ve Kral Faysal Vakfı yöneticilerine şahsım, ülkem ve aziz milletim adına teşekkür ediyor, benimle birlikte bu anlamlı ödülü kazanan değerli şahsiyetleri tebrik ediyorum" diye bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler