Kutan'dan AKP'ye eleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ülkenin zenginliğinin adil olarak 75 milyona dağıtılması gerektiğini söyledi. Kutan, partisinin Eskişehir il teşkilatınca bir otelde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kutan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomi ve sosyal yapısında tehlikelerle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 19:20
Abone Ol google-news

Ekonomik faaliyetlerin ana hedefinin vatandaşların tümüne insan haysiyetine yakışır refah seviyesi yaratmak olduğunu ifade eden Kutan, şöyle konuştu:

''Ülkenin zenginliği adil olarak 75 milyona dağıtılmalıdır. Yanlış politikalar sonucu zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor. Açlık sınırı 735 YTL'dir. Asgari ücretlinin eline 435 YTL geçmektedir. Ülke genelinde 3 milyon asgari ücretli olduğu bilindiğine göre en azından 3 milyon aile yoksulluk sınırının altındadır.''

Kutan, Türkiye'nin şu anda dünyanın en yüksek faiz ödeyen ülkesi olduğunu savunarak, faizlere haftada 1 milyar dolar, yılda da 52 milyar dolar gittiğini söyledi.

Bu yılki bütçenin yüzde 6'sının yatırımlara yüzde 25'inin ise faizlere ayrıldığını savunan Kutan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türkiye ekonomisi dışarıdan gelen dövizlerle çarkını döndürür hale geldi. Dışarıda yüzde 2-3 ile kredi çeken yabancı, dövizini Türkiye'ye getirip yüzde 16-17 faiz alarak oturduğu yerde para kazanmaktadır. Ülkemizdeki sanayici üretmek yerine düşük kur nedeniyle dışarıdan almayı daha cazip görebiliyor. Dış ticaret açığı 75 milyar dolara, borçlar ise 500 milyar dolara çıktı. Toplumun tüm kesimleri perişan durumda. 28 Şubat olayları olmasa ve Erbakan Hükümeti iki yıl daha iş başında kalsaydı Türkiye şimdi ekonomik düzlükteydi.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler