İstanbul için 12 Kıyafet

İspanya'nın 12 ünlü tasarımcısının edebiyata dair hazırladığı giysilerin yer aldığı ''İstanbul İçin 12 Kıyafet'' adlı sergi, İstanbul Moda Akademisi'nde açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu sergiyle, Cervantes'in ülkesinden, Yunus Emre'nin ülkesine bir sanat transferinin söz konusu olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 19:43
Abone Ol google-news

İspanya'nın 12 ünlü tasarımcısının edebiyata dair hazırladığı giysilerin yer aldığı ''İstanbul İçin 12 Kıyafet'' adlı sergi, İstanbul Moda Akademisi'nde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu sergiyle, Cervantes'in ülkesinden, Yunus Emre'nin ülkesine bir sanat transferinin söz konusu olduğunu söyledi.

İspanya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Maria Dolores Carrion da İspanya için İstanbul Moda Akademisi'nde sergi açmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

İspanya Devleti'nin ve bu kadar meşhur moda tasarımcısının ortak bir şeyler yapmasının ileride daha başarılı yeniliklere kapı açtığını ifade eden Carrion, böylece kültürlerinin küreselleşen dünyaya adapte olduğunu belirtti.

İspanya Hükümeti için bu sanatsal olayların daha ileriye gitmesinin, ekonomik ve sosyal olarak yeni bir boyut kazanmasının çok önemli olduğunu kaydeden Carrion, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu sergi, kültürler arası diyalog için çok önemli. Kültürleri birbirine bağlamak, her konuda, insanların günlük hayatlarında, devlet ile insan arasında barış, tolerans ve yeni bir armoni getirmektedir. İstanbul, muhakkak ki iki kıtayı birbirine bağlayan önemli bir şehirdir. Ve böyle bir kültürel etkinlik için en ideal yerdir.''

Daha önce Tokyo ile Pekin'de açılan ve bazı değişikliklerle İstanbul'a taşınan sergide, İspanyol moda tasarımcıları Agatha Ruiz de la Prada, Devota & Lomba, Francis Montesinos, Victorio & Lucchino, Amaya Arzuaga, Alma Aguilar, Ailanto, Spastor, Juan Duyos, Miriam Ocariz, Davidelfin ve Lydia Delgado'nun özel olarak tasarladığı kıyafetler yer alıyor.

Tasarımcıların, eserlerini İspanyolca yazan Gabriel Garcia Marquez, Alvaro Mutis, Juan Gelman, Carlos Fuentes, Miguel Delibes, Jose Angel Valente, Carmen Martin Gaite gibi dünyaca ünlü yazarlardan esinlenerek hazırladıkları kıyafetlerin sunulduğu sergiyle, İspanyol dili edebiyatının Türkiye'de tanınması da hedefleniyor.

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in ''Yüzyıllık Yalnızlık'' kitabının yayımlanmasının 40. yıl dönümü olması dolayısıyla bu serginin Kolombiyalı yazara adandığı bildirildi.

Açılışına, İspanya Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Modesto Lomba ile çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, bir ay boyunca gezilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler