Eruygur, İdiz ve Soylu serbest

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 teğmen ve 1 askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Nurseli İdiz, Seyhan Soylu ve bir teymenle birlikte 7 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneral Şener Eruygur ise sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 07:23
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasında kapsamında tutuklu emekli orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldığı bildirildi.

Eruygur'un avukatı Kazım Arslan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin Eruygur için verdiği tahliye kararıyla ilgili ''Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' dedi.
Her ay mahkemeye tahliye talebinde bulunduklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

''Tutuklanması için bize göre sebep de yoktu ama buna rağmen tutuklama kararı verilmişti. Tahliye kararı verilmesiyle de en azından bir nebze olsun teselli bulduk. İnşallah gelecekte beraatla sonuçlanacak kararları bekliyoruz. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor, ama iyileşmeye doğru göstergeler var. Bekliyoruz, inşallah o da iyileşecek ve aramıza katılacak.''

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Bozkurt Uslu ise tahliye kararıyla ilgili buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, ''Bizim için önemli olan sağlığına kavuşmasıdır. İlk fırsatta onuru ve itibarının iade edilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

 

Eruygur'un sevki

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, ailesinin karar vermesi durumunda, Şener Eruygur'un başka bir hastaneye sevkedilebileceğini bildirdi.

Nazım Mutlu, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şener Eruygur için verdiği tahliye kararının ardından, Eruygur'un başka bir hastaneye sevkedilmesiyle ilgili kararı ailesinin vereceğini söyledi.

Ailesinden sevk için henüz bir karar çıkmadığını belirten Mutlu, ''Eruygur'un ailesi başka bir hastaneye sevkini isterse sevkedebiliriz. Hayati tehlikesi var ama sevk için şartlar uygun. Buna ailesi karar verecek. Ailesiyle bu konuda henüz görüşmedik'' dedi.

 

Darbe suçlaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul, İzmir, Hakkari ve Mersin’de gözaltına alınan 5 teğmen ve 1 askeri öğrenci İstanbul Merkez Komutanlığı’ndaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edimişti.

Tutuklanmasına karar verilen 6 kişi de, Hasdal’daki askeri cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde nöbetçi mahkemenin kararının ardından gazetecilere açıklama yapan Avukat Yusuf Erikel, müvekkilleri teğmenler M.A.Ç, E.M, N.Ç. ve H.H.U. ile askeri öğrenci Y.T'nin tutuklanarak Hasdal'daki askeri cezaevine gönderildiğini söyledi.
Erikel, daha önce gözaltına alınan Neriman ve Kemal Aydın çiftiyle telefonla görüşmeleri dışında müvekkilleri hakkında bir suçlama bulunmadığını kaydetti.

''Teğmenlerin görüşmelerinin tamamen komutanlarının bilgisi dahilinde olduğunu'' savunan Erikel, şunları söyledi:
''Biri Hakkari'de, biri Bitlis'te, biri Foça'da görev yapan, her biri daha yeni 30 Ağustos'ta görev yerine gitmiş bu teğmenlerin suçları yok. Öğrenciyi bile tutukladılar. TSK'nın 5 teğmeninin terör örgütü üyesi olduğu görülmemiştir. İtirazlarımızı yapacağız'' şeklinde konuştu.

Avukat Erikel, gazetecilerin ''darbe suçlaması olup olmadığına'' ilişkin sorularına da ''Yeni göreve başlayan adam ne zaman darbe yapacak'' yanıtını verdi.

 

İdiz serbest bırakıldı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Nurseli İdiz, Seyhan Soylu, Oğuz Çetin, Tolga Sarıoğlu ve Mahmut Oğuz Kazancı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldılar.

 

"Nerede olabilirdim ki?"

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz, ifadelerine başvurulduğunu belirterek, ''Kendimi (Ergenekon soruşturmasının) hiçbir yerinde görmüyorum açıkçası. Nerede olabilirim ki zaten'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcının sorgusunun ardından serbest bırakılan Nurseli İdiz, adliyeden ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Doğrudan birşeyle suçlanmadıklarını ifade eden İdiz, ''Fakat, hem organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde hem de cumhuriyet savcılığında inanılmaz medeni bir yaklaşımla karşılaştık. Çok değişmiş herşey. Bunu görmekten de mutluluk duyduk'' diye konuştu.

Kendilerine, birçok sorunun yanında, yaşantıları ve ilişkileriyle ilgili çok şeyin de sorulduğunu anlatan İdiz, gazetecilerin, ''Tam olarak neyle suçlandınız?'' sorusu üzerine, ''Ergenekon ile ilgili ifademize başvuruldu. 4. günün sonunda ifademizi verdik. Sonra savcılığa geldik. Orada da ifademizi tekrarladık. Genelde herkese ne sorulduysa bize de onlar soruldu'' karşılığını verdi.

İdiz, ''Kendinizi Ergenekon soruşturmasının neresinde görüyorsunuz?'' biçimindeki bir soruyu, ''Kendimi hiçbir yerinde görmüyorum açıkçası. Nerede olabilirim ki zaten?'' diye yanıtladı.

''Ergenekon'' soruşturması için konuşmanın çok erken olduğunu, herşeyin çok karışık göründüğünü savunan İdiz, ''Bir bilgim yok o konuda. Ama biz de basından takip ediyoruz ne olduğunu. Yorum yapmak çok erken olur'' dedi.
 

Levent Temiz Adliye'de

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan Temiz işlemleri tamamlanarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Polislerin arasında adliye binasına alınan Temiz, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

 

6 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevkedilen 8 kişiden 6'sı tutuklandı.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 8 kişiden Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım tutuklandı. Bu kişilerden Doğukan Yorulmaz, mahkemece serbest bırakıldı.

Avukat Levent Temiz'in ise mahkemedeki sorgusu sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler