İstanbul'u su bastı

İstanbul'da geceden beri etkili olan yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Özellikle, kanalizasyon borularındaki tıkanmalar nedeniyle evlerin banyo ve tuvaletlerinden çıkan sular bir çok kişiyi mağdur etti. Rögar kapaklarının kapalı olması nedeniyle de bir çok kişi yollarda mahsur kaldı, araçlar trafikte ilerleyemedi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 07:38
Abone Ol google-news

Gece gelen sağanak yağmur İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Tuzla'da bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Özellikle kanalizasyondaki tıkanmalar nedeniyle, bodrum katların banyo ve tuvaletlerinden çıkan su, bir çok evde hasara yol açtı.

Yağmurla birlikte etkisini artıran rüzgar bazı yerlerde ağaçların devrilmesine neden oldu. Yağış, trafikte de aksamalara neden oldu. Rögar giderlerinin kapalı olması nedeniyle yollara su dolunca, özellikle D-100 Karayolu güzergahında, Beylikdüzü'nden Pendik'e kadar sürücüler araçlarını haraket bile ettiremedi.

Gaziosmanpaşa Ellinciyıl Mahallesi 2204 Sokak'ta bulunan Aziz Ergeç'e ait ev, su baskınından  en çok etkilenen evlerden biriydi. Binanın bodrum katında olan evin banyo ve tuvaletinden çıkan sular yarım metreye kadar yükseldi. Evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bina sakinleri suyu tahliye etmek için çaba sarf etti ancak, herhangi bir gider olmadığından evi dolduran su boşaltılamadı. Yardım için çağırılan itfaiye ekipleri de su tahliyesi işini İSKİ'ye bırakınca bina sakinleri tepki gösterdi.

Yağış, Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Kartal Cevizli'de vatandaşlar suya saplanıp çalışamaz hale gelen araçlarını kendileri kurtarmaya çalıştı. Tuzla Postane, Yayla ve Güzelyalı mahallelerinde 13 ev ve iş yerinden su baskını ihbarı geldi. Su baskınları, itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve özellikle kentin kuzey ve doğusunda etkili olan yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini bildirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Yağışların bugün akşam saatlerine kadar İstanbul'un kuzey ve doğusunda süreceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının yarından itibaren 3-4 derece artacağı, hafta ortasından itibaren tekrar azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren İstanbul ve çevresinin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.''

 

Yağmur yurt genelinde etkili olacak

Yağmur, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz’de de etkili olacak. Kıyı Ege ve Marmara’nın batısında dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağmur, Ege ve Marmara geneline yayılacak. Bu sabah özellikle Güney Ege’de yağmurun kuvvetli yağması bekleniyor. Muğla, Aydın, Denizli çevresinde su baskını ve sel görülebilir.

Akdeniz Bölgesi de sağanak yağmurun etkisine girecek. Özellikle Antalya, Isparta ve Burdur'da şiddetli yağmur bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi’nde Eskişehir, Konya, Ankara, Çorum, Yozgat çevreleri de kuvvetli yağmurun etkisine girecek. Batı Karadeniz’de devam eden sağanak yağışlar, önümüzdeki haftaya kadar etkisini sürdürecek.Antalya çevresi, İç Anadolu’nun doğusunda Niğde, Kayseri ve Sivas'ta lodos kuvvetli esecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler