Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi bugün, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı'nın konuşmasını 'Çağdaşlık dışında alternatif olamaz' başlığıyla manşetine taşıdı. Milliyet'in manşeti ise "Ne içeride ne dışarıda hiçbir ticari faaliyetim yok" diyen RTÜK Başkanı Akman'ın ticari faaliyetlerini belgelerle ortaya koyduğu haberdi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 08:05
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

'Çağdaşlık dışımda alternatif olamaz'


Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Pınar Eczacıbaşı, mevcut siyasi yapıdan tedirgin olduklarını belirtti. Eczacıbaşı, "Çağdaş, laik, yüzünü Batı'ya dönmüş bir Türkiye haricinde, herhangi bir alternatife sıcak bakmamız söz konusu değil" dedi. Siyasi iradenin bu güvenceyi topluma veremediğini söyleyen Eczacıbaşı, yapılanların göstermelik olduğunu savundu.

 

HÜRRİYET

'Gel paranı al' çağrısı


Avrupa'daki 20 bin Türk'ten 41 milyon Euro toplayan Deniz Feneri'nin mal varlığı ve nakit parası kayyuma teslim edildi. Kayyum olarak atanan Alman avukat Götz Lautenbach, paraları amacına uygun kullanılmayan bağışçıların, ellerindeki makbuzları veya havale belgesini 29 Eylül'den 3 Kasım tarihine kadar ibraz ederek iflas masasına başvurmalarını istedi.


MİLLİYET

RTÜK Başkanı yalan söyledi


Yalan: 3.5 yıldır ne içeride ne dışarıda hiçbir ticari faaliyetim yok. (3 Eylül 2008)
Ve Gerçekler: Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Ltd. şirketinde 5 yıldır ortaklığı bulunuyor. Ankara'daki Armada Alışveriş Merkezi'ne ortak.( Armada'ya 350 milyon dolar değer biçiliyor, Akman'ın hissesi yüzde 3) Akman RTÜK üyesi olduktan sonra da Deniz Feneri e.V. ile ilişki içindeki dört ayrı Alman şirketinde yöneticilik yaptı. Almanya'da hakkında dolandırıcılık soruşturması yürütülen kooperatifte yönetici. ('Fahri üyeyim'dedi ama CHP'liler belge açıkladı)


RADİKAL

Erdoğan'ın freni en sonunda tuttu


Deniz Feneri tartışması nedeniyle Doğan Grubu'na ağır saldırılar yapan Erdoğan, 13 Eylül'deki 'Burada kapatıyorum'sözünü dün nihayet tuttu. Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu yayınları Almanya'daki Deniz Feneri davasını izlediği için 6 Eylül'de başlattığı ağır saldırılarla dolu konuşmalara nihayet son verdi. Erdoğan, 7 Eylül'de Doğan Grubu'na yönelik, "Siz açıklamazsanız ben açıklayacağım" şantajını yapmış, sonra da 13 Eylül'de Aydın Doğan'ın kendisine gönderdiği mektuplardan söz etmişti. Erdoğan, 13 Eylül'de, "Meseleyi burada kapatıyorum" demiş, ertesi gün Şişli'de gruptaki gazetecileri 'ücretli kalemşor' diye anmıştı. Erdoğan, 18 Eylül'de de Ankara'daki bir iftarda, Doğan Grubu yayınlarına yönelik boykot çağrısı yaptı. Erdoğan dün nihayet Büyükada gezisi sırasında konuya hiç girmedi.
 

TERCÜMAN

Bunlardan dost olmaz


Avrupalılar'ın Türk düşmanlığı bitmiyor. İsviçre, bir yandan sözde "Ermeni soykırımını inkâr" ettikleri için sınırları dahilinde olan Türkleri cezalandırmaya devam ediyor, diğer yandan da Türkiye'de yaklaşık 40 bin kişiyi katleden teröristlerin anısına "Kürt Film Festivali" düzenliyor. Kuşadası'na gelen "Celebrty Galaxy" adlı gemide, turistlere dağıtılan broşürde, "Yanınıza fazla para, kredi kartı ve değerli eşya almayın. Limandan çok fazla uzaklaşmayın. Türkiye güvenli değil" ifadelerine yer verildi.


AKŞAM

İmam Hatip'e rahip hoca


Milli Eğitim'den cesur açılım. Bakanlık, İmam Hatip'lerden Dinler Tarihi dersine rahip ve hahamları davet etmesini, dinlerini temsilcilerinin anlatmasını istedi...


POSTA

Ölümün kıyısında

3'ü çocuk 5'i kadın 36 kaçak göçmen İzmir dikili açıklarında su alan lastik bir botta boğulmak üzereyken bulundu. Kaçaklar, "Yunanlılar motoru aldılar ve lastik botu delip bizi Türk sularına bıraktılar" dedi.


VATAN

'Darbe' suçlaması


Ergenekon'un yedinci operasyonunda 13 kişiyle birlikte gözaltına alınan beş teğmen ve bir askeri öğrencinin, tutuklu yargulanan emekli müfettiş Kemal Aydın ile tutuksuz yargılanan kardeşi Neriman Aydın'la toplantı yaptıkları öne sürülüyor. Ankara'da 'Karargâh evler'deki aramalarda teğmenlerin Tolon ve Eruygur'la çekilmiş görüntülerinin olduğu, "Ülke elden gidiyor, harekete geçelim" diye konuştukları iddia ediliyor. Avukat Erikel ise "Tutuklanan dört teğmen mi darbe yapacak?" dedi.


STAR

Erol Aksoy şirketleri yine TMSF'de


TMSF, borçlarını ödeme planına uymayan işadamı Erol Aksoy'un şirketlerinin yönetimine yeniden el koydu. Şirketler arasında Cine 5, Aksoy Yayıcılık, Avrupa-Amerika Holding de bulunuyor.


SABAH

Savcıya göre Ergenekon


Savcı öz'ün ana dava için hazırladığı Ergenekon şemasına göre "1 Numara",terör örgütünü 6 ana hücreyle yönetiyor.Emekli paşalar Tolon ve Eruygur'un soruşturmaları devam ettiği için yer almadığı şemada, 1 Numara ile 5 lider deşifre edilemedi. Veli Küçük ile Muzaffer Tekin de gizli yapılanma ile sivil oluşum arasındaki köprü...5 suikast, 1 istihbarat timi belirlendi. Şemaya göre örgüt 12 yayın ve 10 sivil kuruluş üzerinden propaganda yapıyor. PKK, DHKP-C, Hizbullah ve mafya ile teması Küçük sağlıyor. Alemdaroğlu üniversite, Perinçek finans, İlhan Selçuk medyadan sorumlu...


YENİ ŞAFAK

Köln Camii'ne sol kalkan


Köln Merkez Camii'ne karşı çıkan ırkçılar, Avrupa'daki tüm neo-nazilerin katılımıyla 19-22 Eylül'de protesto eylemi yapmak istedi. "Pro Köln" adlı ırkçı örgüt, Türk İslam Birliği'nin inşa edeceği camiyi "Avrupa'nın İslamlaşmasının sembolü" olarak gösterdi ve ırkçıları eyleme çağırdı. Ancak, camiye karşı çıkan Alman faşistler gösterilerini iptal etmek zorunda kaldı. Naziler, camiyi savunmak için harekete geçen Türklerle solcu ve otonom'ların barikatını aşamadı.


ZAMAN

Pakistan'da kanlı akşam: En az 60 ölü


Pakistan dün tarihinin kanlı günlerinden birini yaşadı. Başkent İslamabad'da çoğunlukla yabancıların kaldığı Marriottt Oteli'ne bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 60 kişi öldü. Bir ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda, 200'ü aşkın kişi de yaralandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler