Olmert istifasını sundu

İsrail Başbakanı Ehud Olmert bugün sabah saatlerindeki Kabine Toplantısı'nda görevinden çekileceğini açıklamıştı. Olmert, Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e bu akşam istifasını sundu. Olmert'in istifasının ardından, Perez yeni Başbakan Tzipi Livni'ye hükümeti kurması için 42 gün verecek. Olmert, yeni hükümet kurulana kadar görevini sürdürecek.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, görevinden istifa etiğine dair mektubunu İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sundu.

Kanal 2 Televizyonu, istifa haberini verirken, Olmert'in, istifa mektubu elinde Peres ile çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Peres ise Olmert ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Olmert'in görevi devrediş biçimini çok takdir ettiğini söyledi ve başbakanlığı süresindeki hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Peres, Olmert'in istifasını kabul ettikten sonra, yeni hükümeti kurması için bir parti liderini görevlendirmeden önce, 120 üyeli parlamentodaki 12 partinin yetkilileriyle istişarelerde bulunacak.

Koalisyonu oluşturmak için 42 günlük yasal süresi bulunan Livni'nin, yeni parlamento çalışmalarının başlayacağı 27 Ekim'den önce kabinesini onaya sunmak istediği ifade ediliyor.

İsrail'de 17 Eylül'de iktidardaki Kadima Partisi'nin yeni liderini belirlemek amacıyla yapılan seçimlerde, adaylardan Dışişleri Bakanı Tzipi Livni yüzde 43,1 oyla seçilerek yeni başbakan adayı olmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler