İspanya'da hain saldırı

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinde sabaha karşı bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda 7 kişi yaralandı. İspanyol makamları, saldırıların ayrılıkçı Bask terör örgütü ETA tarafından yapıldığına kesin gözüyle bakarken, örgütten herhangi bir açıklama gelmedi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 10:16
Abone Ol google-news

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinde sabaha karşı Vitoria kenti yakınında, 82 kilogram patlayıcı yüklü ilk araç Caja Vital adlı bankanın önünde, 60 kilogram patlayıcı yüklü diğer araç bir karakolun yanında infilak etti.

İkinci patlamada, 3'ü polis 4'ü yoldan geçenler olmak üzere 7 kişi yaralandı. Patlamalar, çevredeki araç, konut ve dükkanlarda önemli maddi hasara yol açtı.

İspanyol makamları, saldırıların ayrılıkçı Bask terör örgütü ETA tarafından yapıldığına kesin gözüyle bakarken, örgütten herhangi bir açıklama gelmedi.

ETA, 2006 yılından bu yana 9 kez bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Son saldırıların, İspanyol Yüksek Mahkemesi'nin ETA ile işbirliği içinde oldukları gerekçesiyle Bask Milliyetçi Hareketi ve Bask Komünist Partisi'ni kapatmasına tepki olduğu sanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler